De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Wettelijke taak: Het bieden van aangepaste arbeid aan personen die door lichamelijke, verstandelijke of psychische beperkingen uitsluitend onder aangepaste.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Wettelijke taak: Het bieden van aangepaste arbeid aan personen die door lichamelijke, verstandelijke of psychische beperkingen uitsluitend onder aangepaste."— Transcript van de presentatie:

1

2 Wettelijke taak: Het bieden van aangepaste arbeid aan personen die door lichamelijke, verstandelijke of psychische beperkingen uitsluitend onder aangepaste omstandigheden tot regelmatige arbeid in staat zijn.

3 In opdracht van:

4 VISIE: Dethon ontwikkelt de persoonlijke capaciteiten van zijn werknemers en cliënten, gericht op werk.

5 Missie: - Dethon is hét arbeidsintegratiebedrijf van Zeeuws- Vlaanderen! - Dethon doet dit door middel van een efficiënte en bedrijfsmatig werkende organisatie die producten en diensten levert die goed, gewild en maatschappelijk relevant zijn. - De organisatie van Dethon is daarbij een middel, een instrument, geen doel op zich.

6 Doorstroming via de Werkladder: 1. Test, training en arbeidsaanpassing. 2. Intern geplaatst (WSW). 3. Extern met groep gedetacheerd. 4. Extern individueel gedetacheerd. 5. Begeleid werken bij regulier bedrijf Dagbesteding. Regulier werk met vast contract. WSW

7 Modernisering WSW

8 Informatie uitvraag Wsw Geïndiceerde SE per 31-12-2006 Hulst265,75 SE Terneuzen504,50 SE Sluis166,50 SE

9 Financiering. De financiering loopt via de begroting van de afzonderlijke gemeenten. De budgetten worden ook aan de gemeenten overgemaakt.

10 Algemeen Door de samenstelling van de GR van Dethon hebben de gemeenten in feite reeds de regie over de uitvoering van de WSW in Zeeuws - Vlaanderen. Dethon wil, kan en mag zoveel mogelijk taken m.b.t. de nieuwe WSW uitvoeren samen met en voor de deelnemende gemeenten. De kern voor de samenwerking is reeds gelegd bij het ketenoverleg.

11 Sociale taak? Enkele personen overrealisatie boven de taakstelling van 652 SE SW - geïndiceerden. Ca. 150 WWB dienstverbanden in het kader van work- first en werkactivering moeilijke doelgroep. Doorgaands gemiddeld 200 – 250 andere trajecten waaronder ook work first. Samen met de gemeenten in overleg met de UWV om geïndiceerden reeds te plaatsen.

12 Werkvoorziening Bedrijfsvoering bestaande bedrijven sterk verbeterd. Er wordt meer gezocht in plaatselijke dienstverlening welke niet risicovol en/of kapitaalsintensief is (Dethon direct, bezorgdienst en convenant met de gemeenten). Actief in arbeidsmarkt toeleiding voor de kassen (Opleidingskas). Kansen proberen te creëren door samen te werken met private partijen. Bijvoorbeeld fa. Den Ouden in Oostburg.

13 Financieel 2005 en 2006 waren moeilijke jaren met een behoorlijk tekort wat vanuit de reserve (egalisatiefonds) is aangevuld. Door een beter bedrijfsresultaat, meer subsidie en meer werk en trajecten die voor onze gemeenten zijn gedaan loopt 2007 een stuk beter. De begroting 2008 is niet sluitend. Kijk echter ook naar voordelen die niet op de begroting van Dethon staan.

14 Dank voor uw aandacht!


Download ppt "Wettelijke taak: Het bieden van aangepaste arbeid aan personen die door lichamelijke, verstandelijke of psychische beperkingen uitsluitend onder aangepaste."

Verwante presentaties


Ads door Google