De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

PARCIVAL COLLEGE vrijeschool OPEN DAG Zaterdag 4 februari 2012 Aanvang 10.00 tot 16.00 vmbo-tl havo vwo worden wie je bent.

Verwante presentaties


Presentatie over: "PARCIVAL COLLEGE vrijeschool OPEN DAG Zaterdag 4 februari 2012 Aanvang 10.00 tot 16.00 vmbo-tl havo vwo worden wie je bent."— Transcript van de presentatie:

1 PARCIVAL COLLEGE vrijeschool OPEN DAG Zaterdag 4 februari 2012 Aanvang 10.00 tot 16.00 vmbo-tl havo vwo worden wie je bent

2 P - Periode onderwijs A - Ambt, kunst, muziek en toneel R - Reizen, stages en jaarfeesten C - C-stroom I - Individu binnen de schoolgemeenschap. V - Vaklessen en examens A - Aandacht voor de individuele leerling. L - Leren met hart, hoofd en handen.

3 Periode onderwijs Het periodeonderwijs is de basis van het onderwijs op een vrijeschool Een periode duurt drie weken. In die periode wordt er dagelijks twee lesuren gewerkt aan een passend thema dat aansluit bij de ontwikkeling. De leerstof wordt klassikaal aangeboden, leerlingen verwerken het individueel in een zelfgemaakt periodeschrift.

4 Ambt, textiel, hout, metaal

5 Kunst

6 Muziek en toneel

7 Reizen en jaarfeesten Geologiereis, ArdennenSt. Michaelsfeest St. JansfeestSinterklaas, door en voor leerlingen

8 C-stroom De C-stroom is een vorm van vrijeschool onderwijs met een ander accent. De stroom is speciaal ingericht voor leerlingen die leren vanuit het doen, vanuit het werken en ervaren.

9 Individu binnen de schoolgemeenschap Om te kunnen worden wie je bent, verzorgt de vrijeschool onderwijs met als uitgangspunt de ontwikkelingsfasen van het kind en het gelijkmatig ontwikkelen van denken, voelen en willen. De lesstof komt in grote lijnen overeen met de lesstof van reguliere scholen. Onze school biedt de vakken echter op een andere wijze aan, bij voorbeeld in de vorm van periode-onderwijs en extra vakken en activiteiten. Toneeluitvoeringen en de jaarlijkse gemeenschappelijke kooruitvoering dragen bij aan het inzichtelijk maken van de individuele kwaliteiten en competenties.

10 Vaklessen en examens Klas 7 (de brugklas) heeft een klassenleerkracht die de klas begeleidt en die het onderwijs verzorgt in verschillende vakken. De leerlingen in klas 7 werken veel in een eigen lokaal. In klas 8 wordt de overgang gemaakt naar onderwijs met meer leerkrachten. Er zijn vier leerroutes. Vmbo-tl - vier jaar Havo - zes jaar Vwo - zes jaar C-stroom - vier jaar De leerroutes vmbo-tl, havo en vwo worden afgesloten met het landelijk eindexamen. De leerstof is vastgelegd in het Programma van Toetsing en Afsluiting (PTA) dat voldoet aan de eindexameneisen. Naast het eindexamen sluiten leerlingen de vrijeschool af met een eindproject: leerlingen werken een jaar lang zelfstandig aan een zelfgekozen onderwerp.

11 Aandacht voor de individuele leerling Driemaal per jaar krijgt de leerling een rapport mee. Hierin staat de beoordeling van praktische en theoretische opdrachten en van de werkhouding. Naast deze rapporten schrijft de mentor namens het leraren college aan het eind van ieder schooljaar een ontwikkelings- schets, waarin de ontwikkeling van het denken, het gevoel, de wil en het handelen wordt beschreven. Alle klassen hebben een mentor. De mentor is het aanspreekpunt voor de leerlingen, de ouders en de andere leerkrachten. Onze school heeft een zorgadviesteam dat leerlingen begeleidt die extra ondersteuning nodig hebben.

12

13 Leren met hart, hoofd en handen Meer weten? Lees onze schoolgids op deze website. Kantine Entree, Merwedestraat 98 Trap, Merwedestraat 45 Tot ziens op zaterdag 4 februari 2012


Download ppt "PARCIVAL COLLEGE vrijeschool OPEN DAG Zaterdag 4 februari 2012 Aanvang 10.00 tot 16.00 vmbo-tl havo vwo worden wie je bent."

Verwante presentaties


Ads door Google