De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Welkom op onze thema-avond

Verwante presentaties


Presentatie over: "Welkom op onze thema-avond"— Transcript van de presentatie:

1 Welkom op onze thema-avond
Kanjertraining

2 Opzet van de avond Wat is Kanjertraining? Het Kleine Kanjerboek
Zelf aan de slag! Gele en rode kaarten op school Kanjerbomen Tips en tops

3 Wat is Kanjertraining? Een tweewekelijkse les waarin de kinderen:
Leren positief over zichzelf en anderen te denken Leren beter voor zichzelf op te komen en / of beter met anderen om te gaan Handvatten krijgen voor in moeilijke situaties “Ik doe mij niet anders voor dan ik werkelijk ben”

4 Waarom Kanjertraining?
“Hier ben ik”

5 Waarom Kanjertraining?
Het doel van Kanjertraining in school is om de sfeer in de groep goed te houden of, als deze niet goed is, te verbeteren

6 Het Kleine Kanjerboek

7 Uitgangspunten Ik heb zelfvertrouwen en durf iemand te confronteren en durf voor mijn mening uit te komen. Soms win ik, soms wint de ander. Ik kan goed samenwerken Ik bemoei me nergens mee omdat ik bang ben. Ik denk dat ik niks kan. De ander wint toch altijd, dus geef ik maar toe Ik ben een echte meeloper, trap altijd lol en neem niets serieus. Ik denk dat je een ruzie of een probleem altijd met een grap kan oplossen Ik ben niet erg sociaal en agressief van gedrag. Ik wil anderen graag dwingen en overheersen (domineren). Ik wil altijd winnen, dus jij moet verliezen. Ik bepaal zelf wel wat ik doe.

8 De 5 pijlers

9 Voor alle kinderen!

10 Welke thema’s komen aan bod?
Jezelf voorstellen Iets aardigs zeggen Met een compliment weten om te gaan Met gevoelens van jezelf en anderen weten om te gaan Ja en nee kunnen zeggen Je mening vertellen (maar niet altijd) Een ander durven vertrouwen en te vertrouwen zijn Samenwerken Vriendschappen De kunst van vragen stellen / belangstelling tonen Kritiek durven en kunnen geven Kritiek weten te ontvangen en er je voordeel mee doen De kunst van antwoord geven / vertellen Zelfvertrouwen, respect, trots zijn Leren stoppen met treiteren Het heft in eigen handen nemen

11 Zelf aan de slag!

12 Gele kaarten

13 Kanjerbomen

14 Kanjerdiploma Hier ben ik. Het is goed dat ik er ben.
Er zijn mensen die van mij houden. Niet iedereen vindt mij aardig. Dat hoort zo. Ik luister wel naar kritiek. Ik zeg wat ik voel en wat ik denk. Doet iemand vervelend tegen mij? Dan haal ik mijn schouders op. Doet iemand naar, dan doe ik niet mee. Ik gedraag me als een Kanjer, want ik ben een Kanjer.

15 Meer informatie Zie www.kanjertraining.nl
Deze presentatie wordt op geplaatst. Informatieboek “Kanjerboek voor ouders, leerkrachten en Pabo-studenten” is op school te leen of te bestellen voor € 19,-. Bestellen kan via Claudia.

16 Tips en tops


Download ppt "Welkom op onze thema-avond"

Verwante presentaties


Ads door Google