De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Www.dorcas.nl. Dit is Dorcas Dorcas is een christelijke hulporganisatie die mensen in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika helpt die door grote armoede,

Verwante presentaties


Presentatie over: "Www.dorcas.nl. Dit is Dorcas Dorcas is een christelijke hulporganisatie die mensen in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika helpt die door grote armoede,"— Transcript van de presentatie:

1 www.dorcas.nl

2 Dit is Dorcas Dorcas is een christelijke hulporganisatie die mensen in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika helpt die door grote armoede, natuurgeweld of oorlog niet meer voor zichzelf kunnen zorgen. In totaal heeft Dorcas meer dan 160 projecten in 19 landen.

3 www.dorcas.nl Hoe werkt Dorcas? Dorcas helpt op 3 manieren: We werken aan duurzame ontwikkeling We geven sociale zorg We helpen met noodhulp en wederopbouw

4 www.dorcas.nl Duurzame ontwikkeling Dorcas helpt mensen om hun leven blijvend te veranderen, bijvoorbeeld door waterputten aan te leggen, onderwijs te geven of microkredieten aan te bieden.

5 www.dorcas.nl Sociale zorg Dorcas zorgt voor mensen die kwetsbaar zijn en er vaak alleen voor staan, bijvoorbeeld opa’s en oma’s, kinderen, mensen met een beperking en gevangenen. Dorcas bezoekt ze, begeleidt ze en geeft wat nodig is aan eten, warmte, kleding en medische voorzieningen.

6 www.dorcas.nl Noodhulp en wederopbouw Wereldwijd helpt Dorcas mensen die in gevaarlijke gebieden leven of die getroffen zijn door een ramp. Dorcas helpt mensen ook zich voor te bereiden op rampen. Als een ramp plaatsvindt, biedt Dorcas noodhulp en ondersteunt de wederopbouw.

7 www.dorcas.nl Hart voor kinderen We gaan meedoen met de actie Hart voor kinderen van Dorcas. Onze school spaart voor hulp aan moeders, baby’s en kinderen in Kenia. In dit project helpt Dorcas vooral de Masai-mensen. De Masai wonen in de natuur en hebben heel oude gebruiken en tradities, maar die zijn niet altijd goed voor hun gezondheid

8 www.dorcas.nl Waarom helpen we? Veel gezinnen in Kenia zijn arm en leven in slechte omstandigheden. Hierdoor gaan sommige geboortes niet goed of worden mensen ziek, terwijl dat helemaal niet zou gebeuren als iedereen gewoon naar een dokter of een ziekenhuis zou kunnen.

9 www.dorcas.nl Naar de dokter Doordat jullie school hiervoor spaart, kunnen meer mensen naar de dokter als ze ziek zijn. Ze leren ook hoe ze zichzelf goed kunnen verzorgen en wat gezonde voeding is. Doordat mensen naar de dokter kunnen, kunnen kinderen veilig geboren worden.

10 www.dorcas.nl Dorcas helpt met jullie hulp! Het project zorgt ervoor dat de kinderen gezond blijven. Als zij bijvoorbeeld toch ziek worden, kunnen ze gewoon naar de dokter (wat in Kenia helemaal niet zo gewoon is). De kinderen leren hoe ze goed voor zichzelf kunnen zorgen, onder andere door zich te wassen en gezond te eten. Ze leren ook hoe ze goed met anderen kunnen omgaan.

11 www.dorcas.nl Hartelijk bedankt!


Download ppt "Www.dorcas.nl. Dit is Dorcas Dorcas is een christelijke hulporganisatie die mensen in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika helpt die door grote armoede,"

Verwante presentaties


Ads door Google