De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Is crowdfinancing de bank van de toekomst? welkom bij – kapitaalopmaat.nl Pim van de Velde |

Verwante presentaties


Presentatie over: "Is crowdfinancing de bank van de toekomst? welkom bij – kapitaalopmaat.nl Pim van de Velde |"— Transcript van de presentatie:

1 Is crowdfinancing de bank van de toekomst? welkom bij – kapitaalopmaat.nl Twitter: @kapitaalopmaat | @pimvandevelde Pim van de Velde | pim@kapitaalopmaat.nl

2 Agenda: Wat is crowdfunding? Welke vormen zijn er? De cijfers in Nederland Crowdfunding voor mij als ondernemer? Crowdfunding voor mij als investeerder? Vragen?

3

4 Crowdsourcing

5

6 Mozart

7

8 “Sla de handen ineen, in je eigen leefgemeenschap, verenig je en richt samen een bank op. Wie geld heeft, laat hij dit daar veilig als spaargeld beleggen. Dan kan hij die krediet nodig heeft dat op billijke, normale voorwaarden bij zijn ‘eigen’ bank aanvragen.”

9

10 Crowdfunding

11 donaties beloning aandelen lenen

12 Bron: Douw & Koren

13

14

15 Ondernemers lenen (annuïtair) Leningen van € 25.000 tot € 2.500.000 Rentevergoeding 5,5 – 9,5% € 249,- ex btw om project te toetsen Ondernemer 3,25 % van het doelbedrag No cure – no pay De geldvrager:

16

17 Particulier of professioneel Geld uitlenen Pas betalen als 90% van het doelbedrag is behaald Account met uitgebreid financieel overzicht Administratiefee 0,9% De geldgever:

18 AFM Ontheffing bankrekening Stichting Derdengelden professionele toetsing van projecten helder acceptatiebeleid en reëel rentetarief 3,5 miljoen euro gefinancierd 45 ondernemers slagingspercentage van ruim 85% Het platform:

19 Crowdfunding werkt!

20 Wij beantwoorden ze graag Eventueel in een persoonlijk gesprek welkom bij – kapitaalopmaat.nl

21 Discussie welkom bij – kapitaalopmaat.nl Twitter: @kapitaalopmaat | @pimvandevelde


Download ppt "Is crowdfinancing de bank van de toekomst? welkom bij – kapitaalopmaat.nl Pim van de Velde |"

Verwante presentaties


Ads door Google