De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Kennisatelier Zelf Doen 24 januari 2012 – Meppel WELKOM!

Verwante presentaties


Presentatie over: "Kennisatelier Zelf Doen 24 januari 2012 – Meppel WELKOM!"— Transcript van de presentatie:

1 Kennisatelier Zelf Doen 24 januari 2012 – Meppel WELKOM!

2 Hoe maak ik van het Centrum voor Jeugd en Gezin een Centrum VAN Jeugd en Gezin?! -Family Factory -Have a break! -FF en CJGs: aanbod ‘Verbindingsmogelijkheden’ -Speeddaten!

3 The Family Factory: missie The Family Factory stimuleert ouders om elkaar actief te inspireren en te ondersteunen bij het gezin-zijn The Family Factory: Buurvrouw 2.0 !

4 Doel en visie The Family Factory Opvoeden in 2011: Wegenwachtmentaliteit?  Opvoeden is privé  Als er problemen zijn roepen we er wel hulp bij  Voorkomen dat het fout gaat of stimuleren dat het goed gaat?

5 Doel en visie The Family Factory (2) … of op tijd bijtanken? Iedere vader of moeder wil een geweldige ouder zijn Ouders kunnen erg veel van elkaar leren … en hebben daar ook behoefte aan!

6 Projecten The Family Factory - De Tijd van je Leven  5-delige workshopserie voor ouders en door ouders van kinderen in basisschoolleeftijd en ook voor ouders van jonge kinderen - Gezinsnetwerk  5 activiteiten per jaar met Helpen / Ontmoeten / Inspireren (Ideeënboek) - Losse workshops en activiteiten (kick-offs, ouderavonden etc.) op scholen, CJG’s etc. - Producten (Inspiratieboekjes, kaarten etc.)

7 Have a break!

8 Family Factory en CJGs: aanbod! Inleiding: filmpje...

9 Family Factory en CJGs: aanbod! 4 Verbindingsmogelijkheden: 1. De start van een ouderteam in het CJG; 2. Het organiseren van netwerkactiviteiten met en voor ouders; 3. Meewerken aan de voorbereiding van de Week van de Opvoeding 2012 4. Waardevolle producten voor en door ouders

10 Family Factory en CJGs: aanbod! (2) 1.De start van een ouderteam in het CJG -Creatieve Dialoog: visie, laagdrempeligheid, rol ouders (ouders & kernpartners) -Pilotactiviteiten: workshops, ouderavonden, InspiratieMarkt voor ouders, koffiecafé..) -Vervolg: Ouderteam? Activiteiten?

11 Family Factory en CJGs: aanbod! (3) 2. Het organiseren van netwerkactiviteiten met en voor ouders Verzorging van Ouderontmoetingsavonden, workshops, InspiratieNetwerkMarkt etc. op scholen, kinderdagverblijven, in CJG etc. Neem voor meer info contact op: suzanne@familyfactory.nu suzanne@familyfactory.nu Suzanne Visser suzanne@familyfactory.nusuzanne@familyfactory.nu 06 5493 7035 / www.familyfactory.nu www.familyfactory.nu

12 Speeddaten! Sterkste punt van mijn organisatie / CJG is… Mijn sterkste punt mbt. verbinding met ouders is… Wat ik meeneem van deze workshop is…


Download ppt "Kennisatelier Zelf Doen 24 januari 2012 – Meppel WELKOM!"

Verwante presentaties


Ads door Google