De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

It takes a village Koinonia open studie dagen René de Boer Hans Groeneboer 2014.

Verwante presentaties


Presentatie over: "It takes a village Koinonia open studie dagen René de Boer Hans Groeneboer 2014."— Transcript van de presentatie:

1 It takes a village Koinonia open studie dagen René de Boer Hans Groeneboer 2014

2 It takes a village Geweldloos durven verzetten  Niet door letterlijk verzet, macht of agressie,  Maar door een eigen mening,  Door in verbinding dialoog aan te gaan.  Respect als uitgangspunt  Visie voor verandering!

3 It takes a village Rechtvaardig als kinderen dat mogen leren  Veel kinderen hebben het niet geleerd  Zolang je onder mijn dak woont, doe je wat ik zeg!

4 It takes a village Ouders moeten hier ook een les leren  Kinderen mogen zich verzetten  Het is zelfs van groot belang dat een kind zich leert verzetten  Maar verzet, in verbinding  Vanuit een dialoog  Leren om autonoom te zijn  Je eigen mening mogen hebben  Erkenning krijgen voor je eigen mening!

5 It takes a village Daar waar kinderen zich gaan verzetten:  Moet het verzet ook haalbaar zijn  Als ouders zich samen opstellen als een machtsblok, brengen ze daarmee hun kind alleen maar in de onmacht en dat leidt tot destructief gedrag!

6 It takes a village  Van escalatie naar verbinding  Van levensbelang, zegt Omer, in het herstel van de relatie  Veel mensen gaan na een escalatie uit de verbinding  ‘Bekijk het ook maar, ik doe niet meer mee!’

7 It takes a village  We hebben te maken met twee partijen die in hun onmacht zitten  De ouder, die niet weet met de agressie van het kind om te gaan  Het kind, dat niet weet met de agressie van de ouder om te gaan

8 It takes a village Wat is rechtvaardig in het geven en ontvangen in de verticale loyaliteit  Dat ouders hun kinderen respecteren  Dat kinderen hun ouders leren eren

9 It takes a village  Hoe kunnen we in het pastoraat deze principes toepassen?  Neem het voorbeeld van Jezus en de overspelige vrouw, die op het punt staat om gestenigd te worden.

10 It takes a village 1. Jezus gaat niet in verzet tegen de mensen die haar willen stenigen!

11 It takes a village 2. Hij zegt niet dat het de verkeerde methode is (geen oordeel)

12 It takes a village 3. Hij zegt ook niet, dat overspel rechtvaardig is.

13 It takes a village 4. Hij accepteert de behoefte van de mensen om de vrouw te stenigen

14 It takes a village 5. Hij accepteert dat zij het als een zonde van haar zien

15 It takes a village 6. Hij accepteert de zonden van de omstanders.

16 It takes a village 7. Wat Hij vervolgens doet is de mensen confronteren met het feit dat ze met twee maten meten - de zonden van anderen willen bestraffen, - maar hun eigen zonden het liefst willen vergeten.

17 It takes a village 8. De prachtige interventie ‘Hij die zonder zonden is, werpt de eerste steen’.

18 It takes a village 9. Het maakt bovendien dat degenen die stenen wilden gooien, openstaan voor wat Jezus wil zeggen.

19 It takes a village 10. Omdat Jezus zich niet tegen hen verzet, hoeven zij zich niet tegen Jezus te verzetten.

20 It takes a village Zijn dit dan alleen principes die werken in de ouder/kind relatie? Ook van toepassing in volwassen relaties Ook van toepassing in de gemeente of kerk Ook van toepassing in huwelijken Ook van toepassing in vriendschappen!


Download ppt "It takes a village Koinonia open studie dagen René de Boer Hans Groeneboer 2014."

Verwante presentaties


Ads door Google