De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

BEDIENDEGROEP Gemaakt door lizzy en mila. INHOUD Dienstmeisje Koetshuis Koopman Einden.

Verwante presentaties


Presentatie over: "BEDIENDEGROEP Gemaakt door lizzy en mila. INHOUD Dienstmeisje Koetshuis Koopman Einden."— Transcript van de presentatie:

1 BEDIENDEGROEP Gemaakt door lizzy en mila

2 INHOUD Dienstmeisje Koetshuis Koopman Einden

3 DIENSTMEISJE Het dienstmeisje maakt alle bedden op, en poest de kamers, brengt thee, doet de was en de afwas. En slapen in de kast en ze helpt heel veel

4 KOETSHUIS Het koetshuis staat in de straat achter het herenhuis daar staan ook de paaren. Ze rijen veel rond voor de koopman

5 KOOPMAN De koopman wil dat de tuin er mooi uitziet. Net zo mooi als de rest van het huis. De tuinier heeft veel werk te doen.

6 BEDIENDEGROEP Gemaakt door Lieke, Mary-Ann

7 INHOUD De markt Werken voor de kooplieden Het keukenmeisje Het kindermeisje

8 DE MARKT Op de markt kopen de bediende eten voor de koopman. De markt staat altijd vlakbij de haven. Er is veel en verschillend voedsel. Ze nemen allemaal manden mee naar de markt.

9 WERKEN VOOR DE KOOPLIEDEN In de gouden eeuw is Amsterdam een rijke stad. Er wonen veel kooplieden in grote huizen. Het werk wordt gedaan door bediende.

10 HET KEUKENMEISJE Een keukenmeisje bakt of kookt het eten van de koopman. En het keukenmeisje slaapt op een kamertje op de zolder. Ze eten de resten van de koopman en ze eten in een apparte kamer.

11 HET KINDERMEISJE Het kindermeisje zorgt voor de kinderen van de koopman. Ook kookt of bakt ze voor de kinderen. Als de koopman weg is zorgt ze voor de kinderen. En ze speelt met ze.

12 EINDE Zijn er nog vragen?

13 EINDE Bedankt voor het opletten


Download ppt "BEDIENDEGROEP Gemaakt door lizzy en mila. INHOUD Dienstmeisje Koetshuis Koopman Einden."

Verwante presentaties


Ads door Google