De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

1. Een wens Wat als je een wens zou mogen doen ….

Verwante presentaties


Presentatie over: "1. Een wens Wat als je een wens zou mogen doen …."— Transcript van de presentatie:

1 1. Een wens Wat als je een wens zou mogen doen …

2 1. Een wens Wat als je een wens zou mogen doen … over je huwelijk …

3 2. Wandeling met een omweg

4 2. Wandeling met een omweg a) Een schat : 2. Wandeling met een omweg a) Een schat : Het is met het koninkrijk van de hemel als met een schat die verborgen lag in een akker. Iemand vond hem en verborg hem opnieuw, en in zijn vreugde besloot hij alles te verkopen wat hij had en die akker te kopen. 45 Ook is het met het koninkrijk van de hemel als met een koopman die op zoek was naar mooie parels. 46 Toen hij een uitzonderlijk waardevolle parel vond, besloot hij alles te verkopen wat hij had en die te kopen. (Math. 13:44-46)

5 2. Wandeling met een omweg b) Wat zoekt God ? Joh. 17

6 2. Wandeling met een omweg b) Wat zoekt God ? Joh. 17 2. Wandeling met een omweg b) Wat zoekt God ? Joh. 17 Daarna sloeg Jezus zijn ogen op naar de hemel en zei: ‘Vader, nu is de tijd gekomen, toon nu de grootheid van uw Zoon, dan zal de Zoon uw grootheid tonen. (vs. 1) Vader, u hebt hen aan mij geschonken, laat hen dan zijn waar ik ben. Dan zullen zij de grootheid zien die u mij gegeven hebt omdat u mij al liefhad voordat de wereld gegrondvest werd. (vs. 24)

7 2. Wandeling met een omweg b) Wat zoekt God ? 2. Wandeling met een omweg b) Wat zoekt God ? Wanneer er dan toch nog een sluier ligt over het evangelie dat wij verkondigen, geldt dit alleen voor hen die verloren gaan: 4 de ongelovigen, van wie de gedachten door de god van deze wereld zijn verblind, waardoor ze het licht van het evangelie niet kunnen zien, de luister van Christus, die het beeld van God is. 5 Wij verkondigen niet onszelf, wij verkondigen dat Jezus Christus de Heer is en dat wij omwille van hem uw dienaren zijn. 6 De God die heeft gezegd: ‘Uit de duisternis zal licht schijnen,’ heeft in ons hart het licht doen schijnen om ons te verlichten met de kennis van zijn luister, die afstraalt van het gezicht van Jezus Christus. (2 Cor. 4:4-6)

8 2. Wandeling met een omweg c) Hoe maakt Hij zijn grootheid bekend ? * de schepping (Rom. 1:20)

9 2. Wandeling met een omweg c) Hoe maakt Hij zijn grootheid bekend ? * de schepping (Rom. 1:20) * ons getuigenis : woord & actie (Math. 5:16)

10 2. Wandeling met een omweg c) Hoe maakt Hij zijn grootheid bekend ? * de schepping (Rom. 1:20) * ons getuigenis : woord & actie (Math. 5:16) * de kerk : in liefde (Joh. 13:35) in lofprijs (Rom. 15:6) in tonen van een relatie met Hem 2. Wandeling met een omweg c) Hoe maakt Hij zijn grootheid bekend ? * de schepping (Rom. 1:20) * ons getuigenis : woord & actie (Math. 5:16) * de kerk : in liefde (Joh. 13:35) in lofprijs (Rom. 15:6) in tonen van een relatie met Hem Dit mysterie is groot – en ik betrek het op Christus en de kerk. (Ef. 5:32)

11 3. Het huwelijk als een gelijkenis Ef. 5:32  Ef. 5:22-

12 4. En nu 1 Petr. 3:1-7

13 4. En nu 1 Petr. 3:1-7 4. En nu 1 Petr. 3:1-7 Voor u, vrouwen, geldt hetzelfde: erken het gezag van uw man. Dan zullen mannen die weigeren Gods boodschap te aanvaarden daarvoor gewonnen worden door het gedrag van hun vrouw, zonder dat zij iets hoeft te zeggen, 2 omdat ze zien hoe zuiver u leeft uit ontzag voor God. 3 Uw schoonheid moet niet gelegen zijn in uiterlijkheden, zoals kunstig gevlochten haar, gouden sieraden of elegante kleding, 4 maar in wat verborgen ligt in uw hart, in een zacht en stil gemoed. Dat is een onvergankelijk sieraad dat God kostbaar acht. 5 Daarmee tooiden zich vroeger ook de heilige vrouwen die hun hoop op God vestigden en het gezag van hun man erkenden, 6 zoals Sara; zij gehoorzaamde Abraham en noemde hem ‘heer’. U bent haar dochters wanneer u het goede doet en u zich geen angst laat aanjagen.

14 4. En nu 1 Petr. 3:1-7 4. En nu 1 Petr. 3:1-7 U, mannen, moet verstandig omgaan met uw vrouw, die brozer is dan u. Behandel haar met respect, want zij deelt samen met u in de genade van het nieuwe leven. Dan staat niets uw gebeden in de weg.

15 4. En nu 1 Petr. 3:1-7 Vrouwen 3 kenmerken : hoop op God – bijzonder sieraad - onderdanig 6 aspecten wat onderdanigheid niet is Mannen

16 4. En nu 1 Petr. 3:1-7 Mannen Kan jij zonder gebed? Wat is verstandige omgang?

17 Uitdaging (in gebed) 1. Je wens in je huwelijk ? 2. Wat / wie is je schat? Om wiens eer gaat het ? 3. Huwelijk als een gelijkenis van een mysterie 4. Mannen en vrouwen : praktisch aan de slag (1 Petr. 3:1-7)


Download ppt "1. Een wens Wat als je een wens zou mogen doen …."

Verwante presentaties


Ads door Google