De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Het vergeten van kinderen is verboden. Wat zijn mensenrechten? Mensenrechten zijn rechten die universeel gelden voor alle mensen Mensenrechten zijn onmisbaar.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Het vergeten van kinderen is verboden. Wat zijn mensenrechten? Mensenrechten zijn rechten die universeel gelden voor alle mensen Mensenrechten zijn onmisbaar."— Transcript van de presentatie:

1 Het vergeten van kinderen is verboden

2 Wat zijn mensenrechten? Mensenrechten zijn rechten die universeel gelden voor alle mensen Mensenrechten zijn onmisbaar voor een volwaardige ontplooiing, voor een menswaardig bestaan.

3 Wat is het Kinderrechtenverdrag? In 1989 werd het Kinderrechtenverdrag gesloten. Dit verdrag legt verantwoordelijkheid op om de rechten van het kind te respecteren

4 Wat staat er zoal in het Kinderrechtenverdrag? drie ‘P’s of de BIO-rechten · Protection = beschermingsrechten · Participation = inspraakrechten. · Provision: = overlevings- en ontwikkelingsrechten.

5 Welke rechten heb je zoal? Recht op inspraak

6 Welke rechten heb je zoal? Recht op onderwijs

7 Welke rechten heb je zoal? Recht op bescherming

8 Welke rechten heb je zoal? Recht op een eigen geloof

9 Welke rechten heb je zoal? Recht op gezondheidszorg

10 Welke rechten heb je zoal? Recht op informatie

11 Welke rechten heb je zoal? Recht op opvoeding

12 Welke rechten heb je zoal? Recht op privacy

13 Welke rechten heb je zoal? Recht op voeding

14 Welke rechten heb je zoal? Recht op ontspanning

15 Worden de kinderrechten overal gerespecteerd? Verklaar en geef 3 voorbeelden Filmpjes

16 Wat als… Ik ben lucht voor mijn vader. In een hoekje getrapt en vergeten. Ik ben niets. Ik ben niemand en nergens toe in staat dan te janken in mijn slaap. Zie mij, kijk maar goed van voor en van achter. Ik spring in het rond. Maar daaronder, koud en kil. Warmte ken ik niet want Ik ben de lucht die ik inadem niet waard Arthur

17 Welke belangrijke organisatie komt op voor de kinderrechten? Wat weet je allemaal van deze organisatie ? UNICEF staat voor United Nations International Childrens Emergency Fund. Deze organisatie zet zich in voor het welzijn van kinderen, UNICEF was in 2006 in 193 landen actief bv. medische hulp, voedselhulp, onderwijs

18 UNICEF filmpje


Download ppt "Het vergeten van kinderen is verboden. Wat zijn mensenrechten? Mensenrechten zijn rechten die universeel gelden voor alle mensen Mensenrechten zijn onmisbaar."

Verwante presentaties


Ads door Google