De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Inleiding Probusclub Schonauwen Huub Vliegen 5 november 2014Pro.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Inleiding Probusclub Schonauwen Huub Vliegen 5 november 2014Pro."— Transcript van de presentatie:

1 Inleiding Probusclub Schonauwen Huub Vliegen 5 november 2014Pro

2 What’s gone wrong with democracy and how to revive it?” Het is dat Nederland zijn bestaan dankt aan noodzakelijk overleg inzake eeuwenoud ‘watermanagement’ anders zou ook hier de overlegcultuur die nodig is voor een goedwerkende democratie moeite kosten. Een niet te onderschatten pijler voor de democratie in Nederland is ‘het poldermodel’. Vraag: “ Gaat traditie van consensus samen met de noodzaak tot voordurende verandering?”

3 What’s gone wrong with democracy and how to revive it?” Sinds de aanslag in New York op het WTC in 2001 (“9/11”) en de recente dreigingen met Terroristische aanslagen, zijn er door ‘Democratische overheden’ in de VS en West Europa steeds meer veiligheidsmaatregelen getroffen waardoor de “vrijheid van het individu” in het gedrang komt.

4 What’s gone wrong with democracy and how to revive it?” Ook in Nederland zie je b.v. krantenkoppen: “De angst voor terreur is terug” en “Een veilig land is een bang land”. Vragen m.b.t. veiligheid en vrijheid dringen zich op zoals:

5 What’s gone wrong with democracy and how to revive it?” De behoefte aan individuele vrijheid en de behoefte aan gemeenschappelijke veiligheid kunnen botsen in een samenleving. Hoever mag/moet een democratische staat willen gaan in het tegemoet komen aan die behoeften?

6 What’s gone wrong with democracy and how to revive it?” Is vrijheid ondergeschikt aan de belangen van interne en externe veiligheid?

7 What’s gone wrong with democracy and how to revive it?” Wat is veiligheid zonder vrijheid?

8 What’s gone wrong with democracy and how to revive it?” Wanneer precies mogen vrijheden worden ingeperkt en op grond van wat voor overwegingen en argumenten?

9 What’s gone wrong with democracy and how to revive it?” Hoever rijkt de vrijheid in een multiculturele samenleving?


Download ppt "Inleiding Probusclub Schonauwen Huub Vliegen 5 november 2014Pro."

Verwante presentaties


Ads door Google