De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Voorlichting vuurwerk. Wat is vuurwerk? zIIFGM zIIFGM.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Voorlichting vuurwerk. Wat is vuurwerk? zIIFGM zIIFGM."— Transcript van de presentatie:

1 Voorlichting vuurwerk

2 Wat is vuurwerk? http://www.youtube.com/watch?v=HwBe- zIIFGM http://www.youtube.com/watch?v=HwBe- zIIFGM

3 Waarom voorlichting? Rond de jaarwisseling veroorzaken jongeren vaak overlast met vuurwerk. Schade aan gebouwen en openbare voorzieningen. Lichamelijk letsel. Hulpdiensten worden gehinderd in hun werk tijdens de jaarwisseling.

4 Wat doet HALT? Halt voorkomt, bestrijdt en bestraft jeugdcriminaliteit door bewustwording en gedragsbeïnvloeding. Halt straft: jongeren worden geconfronteerd met hun gedrag en de gevolgen daarvan. Halt probeert jongeren te laten zien dat ze een keuze hebben.

5 Vragen: Waarom steken we vuurwerk af? Waar is het van gemaakt? Is vuurwerk veilig voor anderen? Waar moet je rekening mee houden bij het afsteken van vuurwerk? Heb je wel eens iets vervelends meegemaakt met vuurwerk?

6 Vragen (2): Wat vind je van vuurwerk? Wat voor vuurwerk steek je dan af? Hoe kwam je aan het vuurwerk? Hoe heb je het aangestoken? Met wie was je toen je het afstak?

7 Wet- en regelgeving Vuurwerk mag alleen gekocht worden bij een erkend verkoopadres. Vuurwerk mag alleen gekocht worden door personen van 16 jaar en ouder. Alleen de laatste drie werkdagen van het jaar is het toegestaan vuurwerk te kopen en in bezit te hebben. Het is niet toegestaan illegaal vuurwerk te kopen, af te steken of in bezit te hebben.

8 Wet- en regelgeving (2) Vuurwerk mag alleen worden afgestoken op de wettelijk toegestane tijden. Dit is vanaf 31 december 10.00 uur ‘s ochtends tot 1 januari 02.00 uur ‘s nachts.

9 Overtredingen - Halt Voor de volgende overtredingen kunnen jongeren bij Halt terechtkomen: Het bezit van illegaal vuurwerk. Het bezit van vuurwerk buiten de toegestane periode dat vuurwerk mag worden verkocht. Het bezit van meer dan 10 kilo vuurwerk. Het afsteken van vuurwerk buiten de toegestane tijd. Het hinderen/lastigvallen van hulpdiensten. Strafbaar baldadig gedrag met vuurwerk.

10 Vragen (3): Wanneer mag je vuurwerk kopen? Waar mag je vuurwerk kopen? Hoe oud moet je zijn om vuurwerk te kopen? Wanneer mag je vuurwerk afsteken? Wat gebeurt er als je door de politie wordt aangehouden? Waar zou je voor kiezen: Halt of officier van Justitie?

11 Hoe herken je legaal vuurwerk? Vuurwerk dat je in de winkel kan kopen, moet aan heel wat eisen voldoen. Dit moet er allemaal opstaan: 'Geschikt voor particulier gebruik'. Een vermelding of afbeelding van het soort vuurwerk en de effecten die je kan verwachten wanneer je het afsteekt. De naam en het adres van de fabrikant en de in Nederland gevestigde importeur of handelaar. Het artikelnummer van het vuurwerk. Een gebruiksaanwijzing van hoe je het vuurwerk hoort af te steken. Er moet een lontje aan het vuurwerk zitten (uitgezonderd vuurwerk zonder lontjes zoals knalerwtjes, trektouwtjes Bengaalse lucifers, ijsfonteinen en sterretjes). Alle gegevens moeten leesbaar zijn in de Nederlandse taal en voor iedereen gemakkelijk te begrijpen. Als dit niet zo is, dan is het vuurwerk verboden om in Nederland te hebben en af te steken. Koop daarom alleen vuurwerk in Nederland en let er goed op wat je koopt. Verboden vuurwerk voldoet dus niet aan bovenstaande eisen!

12 Dilemma’s Gevaarlijf of gaaf? Knal- of siervuurwerk? Vuurwerkgevecht. Meedoen of niet? Waar moet je allemaal aan denken als je vuurwerk wil afsteken zonder andere mensen in gevaar te brengen? Houd jij je aan de tijden waarop je vuurwerk af mag steken?

13 Vuurwerk Houd je aan de regels en maak verstandige keuzes, dan kun je echt van vuurwerk genieten! http://www.youtube.com/watch?v=4CSde- wBeC0 http://www.youtube.com/watch?v=4CSde- wBeC0


Download ppt "Voorlichting vuurwerk. Wat is vuurwerk? zIIFGM zIIFGM."

Verwante presentaties


Ads door Google