De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Www.dorcas.nl. Dit is Dorcas Dorcas komt in actie voor mensen in nood en diepe armoede, ongeacht hun religie, ras, geslacht of politieke overtuiging.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Www.dorcas.nl. Dit is Dorcas Dorcas komt in actie voor mensen in nood en diepe armoede, ongeacht hun religie, ras, geslacht of politieke overtuiging."— Transcript van de presentatie:

1 www.dorcas.nl

2 Dit is Dorcas Dorcas komt in actie voor mensen in nood en diepe armoede, ongeacht hun religie, ras, geslacht of politieke overtuiging. Geïnspireerd door Mattheüs 25:31-46 om te zorgen voor armen en verdrukten, werkt Dorcas al ruim 35 jaar aan hulp- en ontwikkelingsprojecten in Afrika, Oost-Europa en het Midden-Oosten. Duizenden vrijwilligers, ondernemers en donateurs steunen de 166 projecten die Dorcas in totaal 17 landen uitvoert. In deze projecten werkt Dorcas samen met meer dan 70 lokale kerken en partnerorganisaties.

3 www.dorcas.nl Hoe werkt Dorcas? Dorcas werkt op drie manieren: We werken aan duurzame ontwikkeling We geven sociale zorg We helpen met noodhulp en wederopbouw

4 www.dorcas.nl Duurzame ontwikkeling Dorcas helpt mensen hun levensomstandigheden te verbeteren met langlopende projecten op het gebied van werk en inkomen, landbouw, water, hygiëne en gezondheid. Mensen komen zo uit de armoedespiraal, versterken hun positie in de samenleving en worden zelfredzaam.

5 www.dorcas.nl Sociale zorg Dorcas zorgt voor mensen die kwetsbaar zijn en er vaak alleen voor staan. Ouderen, kinderen, chronisch zieken, gevangenen, mensen met een beperking – Dorcas bezoekt ze, begeleidt ze en geeft wat nodig is aan eten, warmte, kleding en medische voorzieningen.

6 www.dorcas.nl Noodhulp en wederopbouw Wereldwijd staat Dorcas mensen bij die in risicogebieden leven of getroffen zijn door een ramp. Bij een dreigende noodsituatie helpt Dorcas met preventieve maatregelen en voorbereiding. Als een ramp plaatsvindt, biedt Dorcas noodhulp en ondersteunt de wederopbouw.

7 www.dorcas.nl Dorcas Kledingactie Van 9 tot en met 16 april 2016 kunt u meedoen met de Dorcas Kledingactie bij u in de buurt. Tijdens deze hele week kunt u bij het Dorcas-depot schone en goede kleding inleveren. Zo geeft u uw kleding letterlijk en figuurlijk een tweede leven.

8 www.dorcas.nl Een gedeelte van de kleding die binnenkomt verkoopt Dorcas aan Reshare. De opbrengst van de verkoop van deze kleding gaat naar inkomensprojecten van Dorcas in Oost-Europa en Afrika. Zo draagt uw kleding bij aan een eersteklas toekomst voor deelnemers aan deze projecten.

9 www.dorcas.nl Een ander deel van de kleding die bij Dorcas binnenkomt, gaat rechtstreeks naar de meest kwetsbare mensen in projecten in Oost-Europa. Elk jaar kijkt Dorcas specifiek naar wat er nodig is in deze projecten, en dankzij de Dorcas Kledingactie kunnen we in deze behoefte voorzien. In Oost-Europa krijgt uw kleding een tweede leven en daarmee geeft u mensen die zelf geen geld hebben om kleren te kopen nieuwe waardigheid.

10 www.dorcas.nl Daniela is een van de mensen die met een Dorcas- project in aanraking kwam. Haar leven veranderde compleet door de opleiding die ze kon volgen. Toen zij van school af kwam waren er geen kansen op werk en inkomen. Het inkomen van de familie was niet toereikend voor het hele gezin. Eersteklas toekomst

11 www.dorcas.nl In het inkomensproject van Dorcas volgde Daniela een training met goed gevolg, en daarna is ze aan de slag gegaan als schoenmaker. Dankzij haar werk heeft haar familie nu genoeg inkomen en spaart ze voor een opleiding aan de universiteit.

12 www.dorcas.nl Doet u mee? Hartelijk bedankt!


Download ppt "Www.dorcas.nl. Dit is Dorcas Dorcas komt in actie voor mensen in nood en diepe armoede, ongeacht hun religie, ras, geslacht of politieke overtuiging."

Verwante presentaties


Ads door Google