De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Coöperatief leren?? E-twinning Digitaal samenwerken in het klaslokaal (en daar buiten )

Verwante presentaties


Presentatie over: "Coöperatief leren?? E-twinning Digitaal samenwerken in het klaslokaal (en daar buiten )"— Transcript van de presentatie:

1 Coöperatief leren?? E-twinning Digitaal samenwerken in het klaslokaal (en daar buiten )

2 Wat gaan we doen vandaag? -Hoe draagt ICT bij aan het samenwerken in de klas? -Google apps for education -Betrokkenheid van leerlingen vergroten tijdens de les -Aan de slag met gedeelde documenten

3

4 Hoe draagt ICT bij aan het samenwerken in de klas? Uit een recent onderzoek is gebleken dat bij leerlingen er veel behoefte is om, vaak in projectvorm, samen te kunnen werken aan documenten. De meest simpele vorm van slim samenwerken. Maar leren bestaat toch (nog) voor een groot deel uit het tot je nemen van lesstof, lezen van hoofdstukken uit boeken die regelmatig statisch van aard zijn. Als je eens iets leest dat je interesseert heb je niet de mogelijkheid daar direct meer informatie over te krijgen. Dat moet ook leuker kunnen en er zijn daarvoor genoeg tools beschikbaar. Enkele daarvan gaan we vandaag aan jullie laten zien.

5 Het is GAFE Google Apps For Education

6 Kahoot Creëer je accountaccount Maak een quiz Stel de quiz open De deelnemers gaan naar http://kahoot.ithttp://kahoot.it

7 Pro Connect van ProwiseProwise Bij <> ProConnect zijn mooie tools te vinden.

8 Onderzoekend en coöperatief leren - Specifiek - Enkelvoudig - Meetbaar - Uitvoerbaar

9 Onderzoekend en coöperatief leren - Specifiek - Enkelvoudig - Meetbaar - Uitvoerbaar Formeer groepjes van 3-4 personen en bepaal wie de groepsleider is. De groepsleider maakt het document aan met als titel: “De hoogte van de Eifeltoren” en deelt dit met de andere groepsleden. Hoe kun je de hoogte van de Eifeltoren meten terwijl je op de grond staat? Ga afzonderlijk van elkaar zoeken op internet. Wanneer je info hebt gevonden open je het document wat met jou is gedeeld en typt de gevonden info erbij.

10 Onderzoekend en coöperatief leren Class Notebook Te vinden bij de blokjes van de 365 web omgeving Duidelijke instructiefilminstructiefilm Iedere leerling heeft een eigen e-mail adres nodig Groepen maken in OutlookOutlook Handig wanneer je zelf groepen wilt oprichten Instructiefilmpje in de e-learning omgeving <> Mijn essentials <> Microsoft Office <> Outlook 2016 Groepen Skype voor bedrijven Internet chat verbinding met beeld via 365. Mogelijkheid om ook met meerderen tegelijk in gesprek te zijn. Download de app via de app store.


Download ppt "Coöperatief leren?? E-twinning Digitaal samenwerken in het klaslokaal (en daar buiten )"

Verwante presentaties


Ads door Google