De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Geschiedenis in een boekenkast. Entoen.nu 2007: commissie van Oostrom presenteert Canon van Nederland Stichting entoen.nu stimuleert het gebruik van de.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Geschiedenis in een boekenkast. Entoen.nu 2007: commissie van Oostrom presenteert Canon van Nederland Stichting entoen.nu stimuleert het gebruik van de."— Transcript van de presentatie:

1 Geschiedenis in een boekenkast

2 Entoen.nu 2007: commissie van Oostrom presenteert Canon van Nederland Stichting entoen.nu stimuleert het gebruik van de canon van Nederland in onderwijs en samenleving als verhaal van het land dat wij gezamenlijk bewonen.

3 Jeugdboeken en Canon Leesbevordering én geschiedenisonderwijs Canon is meer dan geschiedenis -> cultuurhistorische canon! Auteurs doen vaak goed onderzoek, schetsen een betrouwbaar tijdsbeeld Door sfeertekening van die tijd krijgen feiten meer betekenis, je kunt het je voorstellen

4 Kunst van Lezen en Canon Brochure Geschiedenis in een boekenkast - > via bibliotheken naar basisscholen Brochure/Volledige titellijst/Toolkit/Banier/ Stickers NOT 2011 folder Ideeën koppeling KBW en canon Canonfolder in De Schoolbus Canonkaravaan 2011 -2012 in 8 steden Koppeling Bibliotheek op de Basisschool en Canon

5 Bibliotheek op de Basisschool – Cultuurhistorische Canon Schoolbibliotheek canonproof!

6 Voorlezen

7 Zelf Lezen

8 Leesboek als bron

9 Informatief boek als leesboek

10 Boekenkring of leesclub

11 Kinderboekenweek 2011

12 Schoolbibliotheek Canonproof: Boeken van de canon herkenbaar gemaakt Canonsticker creeërt vraag! Presentatie boekentafel bij – Maand van de Geschiedenis – Projecten Leerkrachten bovenbouw bewust gemaakt van koppeling leesbevordering – canon -> twee vliegen in één klap!

13 Canonkaravaan = Studiedag voor leerkrachten basisonderwijs = Koppeling canon en bibliotheek = Koppeling canon en leesbevordering = onmisbaar voor basisscholen van Bibliotheek op de Basisschool! = gratis voor 1 deelnemer per basisbibliotheek

14 U en uw scholen komen toch ook? www.entoen.nu/canonkaravaan www.entoen.nu/canonkaravaan


Download ppt "Geschiedenis in een boekenkast. Entoen.nu 2007: commissie van Oostrom presenteert Canon van Nederland Stichting entoen.nu stimuleert het gebruik van de."

Verwante presentaties


Ads door Google