De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Virtueel Museum. Pulp fiction Pulp Fiction is een film van Quentin Tarantino, het is een misdaad film maar ook een beetje een triller en ook een beetje.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Virtueel Museum. Pulp fiction Pulp Fiction is een film van Quentin Tarantino, het is een misdaad film maar ook een beetje een triller en ook een beetje."— Transcript van de presentatie:

1 Virtueel Museum

2 Pulp fiction Pulp Fiction is een film van Quentin Tarantino, het is een misdaad film maar ook een beetje een triller en ook een beetje een comedy. Het verhaal heeft veel vertel perspectieven die allemaal door elkaar heen lopen. Het is een Amerikaanse film uit 1994, gerigseerd door Quentin Tarantino met onder andere Samuel L. Jackson en John Travolta in de hoofdrol. Ik vind het een hele goede film omdat de verschillende verhalen zo mooi door elkaar heen lopen en hele absurde situaties opleveren. Het is een echte Tarantino met heel veel ‘easter eggs’ waardoor je hem tot in den treuren kan blijven kijken.

3 Bentley continental cabrio De bentley continental cabrio is een hele dure sportauto van het Britse auto merk bentley motors limited. Het is de sportieve opvolger van de Rolls Royce en heeft een topsnelheid van 318 kilometer per uur. Er zit een W12 cilinder van 6.000 cc in en heeft 552PK, allemaal mooi maar ook erg duur, de vanaf prijs is 263.000 euro. Ik vind de auto zo mooi omdat hij het statige van een Rolls Royce heeft maar toch heel sportief en snel is. Ook is een opendak bij elke auto al heel mooi dus zeker bij zo’n wagen.

4 Rijksmuseum Het rijksmuseum is een van de bekendste musea in Nederland en ligt vlak bij het MLA, tussen de stadhouderskade en het museumplein. Er hangen veel topstukken als de nachtwacht die veel bezoekers trekken. Het gebouw is ontworpen door de architect Pierre Cuypers. Hij ontwierp ook het centraal station dat niet geheel toevallig heel erg lijkt op het rijksmuseum. Ik vind het gebouw zo mooi omdat het net een kasteel is, vanuit school kan je hem soms zien en als de zon er dan net mooi opvalt ziet het er schitterend uit. Ook is het leuk dat er zoveel overeenkomsten met het centraal station zijn. En natuurlijk het bekende fietspoortje waar ik helaas niet onderdoor mag met de brommer.

5 De zielenvisserij De zielenvisserij is een schilderij van Adriaen Pietersz. van de Venne, uit 1614. Op het doek zie je hoe de blote zielen in de boten van de protestanten dan wel de katholieken worden getrokken. Het schilderij speelt een rol in de strijd die toen gevoerd werd tussen de katholieken en gereformeerden. Aan het schilderij kun je zien dat de schilder protestants was, de linker kant is namelijk veel mooier afgebeeld met een stralende zon en groene bomen dan de rechter kant waar alles grauw en lelijk is. Ik vind dit een mooi schilderij omdat er veel op gebeurd en ik het verhaal er achter ken.

6 Zelfportret met vilten hoed Het is een zelfportret van de bekende schilder Vincent van Gogh. Dit is geschilderd toen hij net in Frankrijk kwam wonen, hij probeerde daar hun stijl uit met de verschillende kleuren en patronen. Een zelfportret was vooral uit financiële redenen, zo spaarde van Gogh een model uit. Het is geschilderd in 1887 in Parijs. Ik vind het een mooi schilderij door de kleuren patronen die van Gogh hier gebruikt, het is uniek en een beetje ´trippy´ wat ook klopt want Vincent zat dagelijks aan de absinth.

7 Binnenhuis met vrouwen bij een linnenkast Binnenhuis met vrouwen bij een linnenkast is een schilderij van Pieter de Hooch. Ook wel bekend van de straat waar het MLA aan zit. Het schilderij is gemaakt in 1663. Op het schilderij zie je hoe in een rijk huis twee vrouwen de was doen terwijl er een kind op de achtergrond speelt. Wat ik zo mooi vind aan dit schilderij is de achterdeur die openstaat. Hieruit vang je een glimp op van de gracht waar de zon op schijnt. Verder is de manier van schilderen erg mooi.

8 Bakker Arent Oostwaard en zijn vrouw Catharina Keizerswaard Bakker Arent Oostwaard en zijn vrouw Catharina Keizerswaard is een schilderij van Jan Steen uit 1658. Op het doek zie je hoe bakker Arent en zijn vrouw hun vers gebakken broden trots laten zien. Het jongetje is de zoon van Jan Steen. Ik vind het een bijzonder schilderij omdat er destijds vooral schilderijen werden gemaakt van regenten en mensen van adellijke stand. Terwijl dit een doodnormale bakker is. Het geeft als het ware een blik terug in de tijd en dat is mooi.

9 De bedreigde zwaan De bedreigde zwaan is een schilderij van Jan Asselijn uit 1650. op het doek is een energieke zwaan afgebeeld die haar nest verdedigd tegen een hond. Later is de zwaan als symbool gaan gelden voor Johan de Witt, Nederland zou in dat geval het bedreigde nest zijn. Ik vind het een mooi schilderij omdat de kracht van de zwaan zo vurig naar buiten komt. Je hoeft maar heel even te kijken en je voelt de energie van de zwaan al over komen. Dat dat met een beetje verf op een doek mogelijk is, is onvorstelbaar.

10 De aardappeleters De aardappeleters is een schilderij van de bekende Vincent van Gogh. Het is gemaakt in 1885 in Neuenen. De mensen op het doek zijn de familie Groot, een arm gezin dat niet veel meer te eten heeft dan aardappels. Door het vele gebruik van donkere kleuren wordt de sfeer heel duidelijk neergezet. Ik vind het schilderij zo mooi omdat je de sfeer van het toen hele gewone gezin zo goed kan proeven. Het is een eenvoudig werk maar toch kan ik er lang naar kijken.

11 Winterlandschap met schaatsers Winterlandschap met schaatsers is een schilderij van Hendrick Avercamp, uit 1608. Op het schilderij is een winterslandschap afgebeeld, waarin je heel veel kleine details kunt ontdekken over de mensen en dieren in een strenge winter. Zo zie je een paard op het ijs en iemand die valt. Ik vind dit misschien niet een van de mooiste schilderijen, de stijl is niet heel speciaal en de kleuren ook niet. Maar wel een van de leukste werken uit dit museum. Omdat er zoveel dingetjes zijn die je kunt ontdekken is het een leuk doek om een tijdje naar te kijken.

12 Zonnebloemen De zonnebloemen van Vincent van Gogh is een serie stillevens waarin hij zonnebloemen schildert op vrij kleine doeken. Hij doet dit in 1887 in Parijs, de stad waar van Gogh op dat moment woont. Voor de schilderijen gebruikt hij mooie kleuren waardoor de op zichzelf vrij saaie bloemen energiek uit het doek springen. Ik vind dit schilderij mooi omdat het zo´n symbool voor van Gogh is geworden. En omdat de kleuren zo mooi uit het werk komen.

13 Banksy Hoe dit werk precies heet weet ik niet, maar het is een van de streetarts van Banksy. Banksy maakt veel kunst door middel van graffiti, en heeft altijd een boodschap. Meestal is dat kritiek op de maatschappij. In dit geval vergelijkt hij zichzelf en andere graffiti artiesten met de mensen uit de prehistorie die hetzelfde deden als zei. Hij schopt tegen de gemeente aan die zijn kunst van de muren verwijderd. Ik vind dit werk mooi omdat het je even laat denken. Is graffiti in wezen anders dan de prehistorische muurtekeningen?

14 Schutters van wijk II onder leiding van kapitein Frans Banninck Cocq Dit schilderij is beter bekend als de nachtwacht, geschilderd door Rembrandt in 1642. Het is waarschijnlijk het bekendste schilderij of misschien wel bekendste kunstwerk ter wereld en anders wel van Nederland. Het is een groepsportret van de Amsterdamse schutterij, op de achtergrond zie je de schutters met hun geweren. Ook aan dit schilderij vind ik mooi hoe er allemaal kleine dingen gebeuren waardoor je lekker kan speuren. Ook vind ik het leuk hoe bekend dit werk is terwijl de opdrachtgevers erg ontevreden waren over het resultaat.

15 Slag bij Terheiden Dit is schilderij is gemaakt door Jan Abrahamsz in 1666. Op het doek speelt zich een zeeslag van de VOC plaats. Die gingen er destijds bloedig aan toe en vaak vlak voor de kust waardoor schilders er mooie schilderijen van konden maken. Je ziet de grote rookpluimen, half gezonken schepen en kleine reddingssloepjes wat voor actie in het schouwspel zorgt. Het mooie aan dit doek is dat er veel te beleven valt. Ook is de manier van schilderen heel mooi, de wolken en de kanonsexplosies zien er heel mooi uit.

16 De schreeuw De Schreeuw, origineel Noors: Skrik, is de naam van een viertal schilderijen en een lithografie van Edvard Munch uit 1893. Het schilderij is een zelfportret gebasseerd op een traumatische ervaring. Vooral de kleuren en hoe die in elkaar overvloeien vind ik heel mooi aan dit werk. Ook de rechte lijnen van de stijger in verhouding met de dromerige lijnen van de rest zijn heel bijzonder.


Download ppt "Virtueel Museum. Pulp fiction Pulp Fiction is een film van Quentin Tarantino, het is een misdaad film maar ook een beetje een triller en ook een beetje."

Verwante presentaties


Ads door Google