De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

‘t Steenbergen. Programma: 13.00 uur inloop en informele gesprekken met elkaar. 13.30 uur Privacy en informatiebeveiliging zijn actuele en complexe.

Verwante presentaties


Presentatie over: "‘t Steenbergen. Programma: 13.00 uur inloop en informele gesprekken met elkaar. 13.30 uur Privacy en informatiebeveiliging zijn actuele en complexe."— Transcript van de presentatie:

1 ‘t R@velijn Steenbergen

2 Programma: 13.00 uur inloop en informele gesprekken met elkaar. 13.30 uur Privacy en informatiebeveiliging zijn actuele en complexe thema’s voor scholen. Hoe borg je die thema’s op een praktische en eenvoudige wijze in de bestaande activiteiten zodat de aandacht vooral op het onderwijs zelf gericht kan blijven? Door het zetten van een aantal simpele stappen is het mogelijk privacy en informatiebeveiliging te vereenvoudigen en kan één aanpak worden gemaakt voor een veilige ict omgeving die voldoet aan de privacy wetgeving. Er zijn al bouwstenen voor zo’n aanpak ontwikkeld én in ontwikkeling. Hoe zet je de eerste stappen op de weg van IBP (informatiebeveiliging en privacy)? Tijdens de presentatie gaat Job Vos in op een aantal actuele ontwikkelingen voor scholen rondom privacy. Naast een compacte stoomcursus ‘wet bescherming persoonsgegevens voor dummies’, wordt er stilgestaan bij het privacyconvenant dat vorig jaar door de PO-Raad en VO-raad is afgesloten met de leveranciers van digitaal leermateriaal. Ook wordt de wet meldplicht datalekken behandeld. Bij de presentatie is er ruimte voor vragen, en worden er praktijksituaties meegenomen. ( Zie ook de bijlagen waarin twee van onze scholen een casus voorleggen aan Job ) Job Vos is jurist en adviseur privacy bij Kennisnet. Hij ondersteunt en adviseert de PO-Raad, VO-raad en MBO Raad bij vraagstukken rondom bescherming en uitwisseling van leerlinggegevens.

3 Programma: 14.45 korte pauze met een drankje en gelegenheid om informeel met elkaar te spreken. 15.10 Vernieuwd toezichtkader inspectie 2017 ( Zie bijlage ) Onze collega Peter van Rijmenam deelt met ons zijn ervaringen met betrekking tot de mogelijkheden om zodanig vroeg te kunnen anticiperen op het nieuwe toezichtkader van de onderwijs inspectie, dat het mogelijk wordt om de resultaten positief te beïnvloeden. Natuurlijk is er ruimte voor vragen uit de groep. Slogan: Hoe houd ik de Inspectie buiten de deur - Kwaliteitszorg en borging van Kwaliteitszorg - Early Warning Sytem - Bewustzijn in alle lagen van de school - Instrumenten

4 Programma: 16.10 korte pauze met een drankje en gelegenheid om informeel met elkaar te spreken. 16.30 Casuïstiek ronde. Iedere deelnemende school kan zijn casus voorleggen aan de aanwezige schoolleiders en coördinatoren. Oplossingen en ideeën worden met elkaar geformuleerd en eventuele uitwerkingen op schoolniveau kunnen met elkaar worden besproken en of afgesproken. John zal een en ander coördineren waar nodig. 17.00 Ravelijn presenteert… Zoals gebruikelijk zal dit onderdeel worden vormgegeven door de organiserende school. 17.45. Afronding en vaststellen eventuele nieuwe onderwerpen volgende bijeenkomsten. 18.00 Gezamenlijke afsluiting en informele uitwisseling bij de maaltijd.


Download ppt "‘t Steenbergen. Programma: 13.00 uur inloop en informele gesprekken met elkaar. 13.30 uur Privacy en informatiebeveiliging zijn actuele en complexe."

Verwante presentaties


Ads door Google