De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Door Kaoutar Elkaouini, Susan van Rijn, Lisa van Neck, Yara Bank en Daniëlle Roest. Thema: water.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Door Kaoutar Elkaouini, Susan van Rijn, Lisa van Neck, Yara Bank en Daniëlle Roest. Thema: water."— Transcript van de presentatie:

1 Door Kaoutar Elkaouini, Susan van Rijn, Lisa van Neck, Yara Bank en Daniëlle Roest. Thema: water

2  Bangladesh  Probleem  Ons idee  Hulp  Het werkstuk

3  Bangladesh is een klein land in Zuid-Azië naast India. Het land bestaat voornamelijk uit de delta van de rivieren de Ganges en Brahmaputra. Bangladesh is een van de dichtstbevolkte landen ter wereld. Door de laaggelegen ligging aan de monding van grote rivieren zijn er vaak overstromingen in het land.

4  Door de lage ligging van het land, zijn er dus veel overstromingen. Die overstromingen hebben zowel voor- als nadelen. Een voordeel is dat de grond van de plantages vruchtbaar wordt, wat erg gunstig is voor het verbouwen van voedsel. Maar een groot nadeel is dat er veel mensen sterven na zo’n overstroming. Daar hebben wij, met ons groepje van Artcadia een oplossing voor bedacht.

5  Wij hebben iets bedacht waardoor het water van de overstromingen alleen door de plantages gaat, en niet het dorp in. Dit is ons idee:  Langs de twee belangrijke rivieren Ganges en Brahmaputra, worden de plantages geplaatst. Na die plantages komen natuurlijk de dorpen, waar het water dus niet naartoe mag. Naast de plantages, moeten dus dijken komen, zodat het water alleen naar de plantages kan, en niet het dorp in. In zo’n dijk moet een hele grote buis klem zitten die richting een watertoren gaat en daar ook in uitmondt. Al het overstroomde water gaat na het overstromen via de buis, de watertoren in. In de watertoren wordt het water gezuiverd, waardoor het als drinkwater e.d. gebruikt kan worden in Bangladesh. De plantages krijgen hun vruchtbare grond, er sterven geen mensen door overstromingen en het land krijgt ook nog eens meer water wat gebruikt kan worden als drinkwater en andere dingen.

6  Zoals iedereen weet, is Bangladesh een erg arm land. Wij denken dat Bangladesh al deze dingen niet kan betalen, dus lijkt het ons handig als andere rijke landen meebetalen aan dit hele proces. Als elk land een bijdrage levert, zal het vast lukken om Bangladesh een stuk veiliger te maken.

7  In dit werkstuk hebben we geprobeerd ons idee uit te beelden. Dit is het geheel.

8  Dit is het bovenaanzicht.

9  De plantage (je ziet ook een stukje van de dijk met de buis erin).

10  Dit is de watertoren met de buis die richting de dijk gaat.

11 Dit is het water van een van de rivieren: Ganges en Brahmaputra. Dit is een plantage. Deze buis zuigt het water van de overstromingen op en brengt het naar de watertoren. Dit is de watertoren die het water zuivert. En dit is het begin van een dorpje


Download ppt "Door Kaoutar Elkaouini, Susan van Rijn, Lisa van Neck, Yara Bank en Daniëlle Roest. Thema: water."

Verwante presentaties


Ads door Google