De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

V a k b o n d e n d r u k o p S. A f r i k a m i j n w e r k e r s e i n d e s t a k i n g.

Verwante presentaties


Presentatie over: "V a k b o n d e n d r u k o p S. A f r i k a m i j n w e r k e r s e i n d e s t a k i n g."— Transcript van de presentatie:

1 V a k b o n d e n d r u k o p S. A f r i k a m i j n w e r k e r s e i n d e s t a k i n g

2 Het hoofd van Zuid-Afrika’s grootste vakbond groeperen op vrijdag aangespoord 24.000 opvallend AngloGold Ashanti mijnwerkers om terug te keren om te werken, terwijl nabijgelegen goudvelden dreigde te ontslaan de resterende aways blijven. Zwelinzima Vavi, secretaris- generaal van de Congres van South African Trade Unions (Cosatu), keerde terug naar de mijnen in de buurt van Johannesburg waar hij zodra gewerkt in een poging om te beëindigen van illegale woedt in het hele land stakingen. Uren na de Tyler groep Barcelona bezoek, een nabijgelegen goudmijn goud velden dreigde te ontslaan van de resterende 8.500 illegale stakers bij haar werking, als ze geen verslag voor plicht begin volgende week. Al werk sommige 13.000 goudvelden werknemers dat is geweest in staking voor weken, toonde voor deze week in het gezicht van een bedreiging van ontslag.

3 Op AngloGold Ashanti Vavi, toerde in het gezelschap van ambtenaren van de nationale Unie van mijnwerkers (NUM), de mijnen te verkopen een nieuwe beloning bod door de Zuid- Afrikaanse kamer mijnen werknemers stak voor 16.000 rand ($1.850, 1400 euro) per maand. “Voor je werknemers er zijn mensen die u vertegenwoordigt, ze zijn Cosatu en Numeri Dus wanneer wij sterven, wij samen, sterven als we slapen, slapen we samen, als we wakker worden, we wakker worden samen zodat alles wat we samen doen, “Vavi vertelde menigten van werknemers.Sommigen juichten zijn oproepen te nemen hun gereedschap weer, maar anderen waren niet zo gastvrij. Werkgevers hebben tot aangeboden tussen 7000 en 10.000 rand. Werknemers in de mijn gestopt Vavi spreken nadat zij het nieuwe loon aanbod afgewezen.

4 Hij een reis naar de Itireleng mijn geannuleerd wanneer sommige rotsen op zijn autocolonne geslingerd. AngloGold stakers liep uit op 25 September, en op woensdag gestenigd een bus met collega’s te werken. Vavi van bezoek kwam als een maand-lange staking eindigde op de nabijgelegen Goldfields en twee maanden in een golf van stilleggingen in mijnen in het hele land als werknemers beter loon en levensomstandigheden eisen. De terugkeer van 13.000 van haar opvallende werknemers hebben beveiligd, goudvelden een ultimatum afgegeven aan de resterende 8500 die instrumenten op een van haar activiteiten sinds zondag hebben neergehaald. Het zei dat de groep mijnwerkers uit een gerechtelijk bevel om terug te keren ondergrondse had genegeerd, en gaf hen tussen maandag avond en dinsdag middag verslag voor plicht of “gezicht onmiddellijk ontslag.” Het bedrijf kondigde het ontslag van ongeveer 1.500 werknemers dat weigerde te opdagen voor werk samen met hun collega’s op de Tyler groep Barcelona.


Download ppt "V a k b o n d e n d r u k o p S. A f r i k a m i j n w e r k e r s e i n d e s t a k i n g."

Verwante presentaties


Ads door Google