De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Www.dorcas.nl. Dit is Dorcas Dorcas is een christelijke hulporganisatie die mensen in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika helpt die door grote armoede,

Verwante presentaties


Presentatie over: "Www.dorcas.nl. Dit is Dorcas Dorcas is een christelijke hulporganisatie die mensen in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika helpt die door grote armoede,"— Transcript van de presentatie:

1 www.dorcas.nl

2 Dit is Dorcas Dorcas is een christelijke hulporganisatie die mensen in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika helpt die door grote armoede, natuurgeweld of oorlog niet meer voor zichzelf kunnen zorgen. In totaal heeft Dorcas meer dan 160 projecten in 19 landen.

3 www.dorcas.nl Hoe werkt Dorcas? Dorcas helpt op 3 manieren: We werken aan duurzame ontwikkeling We geven sociale zorg We helpen met noodhulp en wederopbouw

4 www.dorcas.nl Duurzame ontwikkeling Dorcas helpt mensen om een blijvende verandering in hun leven aan te brengen. Bijvoorbeeld door waterputten aan te leggen, onderwijs te geven of microkredieten.

5 www.dorcas.nl Sociale zorg Dorcas zorgt voor mensen die kwetsbaar zijn en er vak alleen voor staan, bijvoorbeeld opa’s en oma’s, kinderen, mensen met een beperking en gevangenen. Dorcas bezoekt ze, begeleidt ze en geeft wat nodig is aan eten, warmte, kleding en medische voorzieningen.

6 www.dorcas.nl Noodhulp en wederopbouw Wereldwijd helpt Dorcas mensen die in gevaarlijke gebieden leven of die getroffen zijn door een ramp. Dorcas helpt mensen zich voorbereiden op rampen. Als een ramp plaatsvindt, biedt Dorcas noodhulp en ondersteunt wederopbouw.

7 www.dorcas.nl Hart voor Kinderen We gaan meedoen met de actie Hart voor Kinderen van Dorcas. Onze school spaart voor arme mensen in Roemenië die Roma worden genoemd. Vaak hebben mensen het over zigeuners wanneer ze Roma bedoelen. Roemenië ligt in Zuid West Europa en bijna 2.000 kilometer van Nederland.

8 www.dorcas.nl Roma’s Van alle mensen in Roemenië zijn de Roma het armst en hebben het daarom het moeilijkst. Roemenië is armer dan veel andere landen, dus hier hebben deze mensen het daarom vaak extra moeilijk. Ze leven in slechte huizen, er is bijna nooit genoeg geld voor boodschappen en eten..

9 www.dorcas.nl Geen geld voor voedsel School is duur en veel kinderen zijn daarom vaak thuis. De ouders zijn erg arm waardoor de kinderen niet altijd krijgen wat ze nodig hebben en het soms zelfs moeilijk is om voldoende voedsel te kopen voor het gezin. Soms is naar het ziekenhuis of naar de dokter gaan al moeilijk omdat Roma regelmatig worden gediscrimineerd..

10 www.dorcas.nl Dorcas helpt met jullie hulp! Dorcas helpt de volwassenen bij het vinden van werk. Bovendien zorgt Dorcas ervoor dat de kinderen les en bijles krijgen. Zo worden ze geholpen om een schooldiploma te halen zodat ze later makkelijker werk kunnen vinden.

11 www.dorcas.nl Hartelijk bedankt!


Download ppt "Www.dorcas.nl. Dit is Dorcas Dorcas is een christelijke hulporganisatie die mensen in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika helpt die door grote armoede,"

Verwante presentaties


Ads door Google