De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

DE RECHTZAAK Celine Braeken.. Ik heb gekozen voor het onderwerp de Rechtszaak omdat ik dit een heel interessant onderwerp vindt waar ik persoonlijk nog.

Verwante presentaties


Presentatie over: "DE RECHTZAAK Celine Braeken.. Ik heb gekozen voor het onderwerp de Rechtszaak omdat ik dit een heel interessant onderwerp vindt waar ik persoonlijk nog."— Transcript van de presentatie:

1 DE RECHTZAAK Celine Braeken.

2 Ik heb gekozen voor het onderwerp de Rechtszaak omdat ik dit een heel interessant onderwerp vindt waar ik persoonlijk nog niet veel vanaf weet. Na het onderzoeken naar dit onderwerp ben ik erachter gekomen wat de stappen in een rechtszaak zijn en wie hier allemaal aanwezig zijn.

3 Wat doet een rechter? Beslissen of iemand de wet heeft overtreden. Beslissen wie gelijk heeft in een conflict. Beslissen welke straf. Beslissen voor hoe lang je aan je straf vastzit.

4 Indeling tijdens rechtszaak. De rechter ( verhoging ) De griffier ( dezelfde tafel dan rechter) De officier van justitie ( aparte tafel, recht voor de rechter) De verdachte ( in een speciale beklaagdenstoel of beklaagdenbank recht tegenover de rechter) De advocaat ( vlak naast de verdachte maar wel apart) De publieke tribune ( bevindt zich vlak achter de rug van de verdachte )

5 De rechtszaak Stap 1: Opening ( de rechter controleert de persoonsgegevens van de verdachte ) Stap 2: Aanklacht ( de officier van justitie leest de aanklacht voor ) Stap 3: Onderzoek ( getuige word gehoord ) Stap 4: Verhoor ( de verdachte wordt verhoord en hij/zij legt een verklaring af) Stap 5: Requisitor ( de officier van justitie probeert aan te tonen dat de verdachte schuldig is en hij stelt een eis ) Stap 6: Laatste woord ( de verdachte mag nog iets zeggen Stap 7: Vonnis ( de uitspraak van de rechter)

6 Vonnis Vonnis is de uitspraak van de rechter dit kan bijvoorbeeld zijn: Schuldig, met rechtsvervolging ( met straf ) Schuldig, zonder rechtsvervolging ( zonder straf ) Onschuldig ( vrijspraak )

7


Download ppt "DE RECHTZAAK Celine Braeken.. Ik heb gekozen voor het onderwerp de Rechtszaak omdat ik dit een heel interessant onderwerp vindt waar ik persoonlijk nog."

Verwante presentaties


Ads door Google