De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

ihXSLFIzzU&feature=youtu.be Periodisering!

Verwante presentaties


Presentatie over: "ihXSLFIzzU&feature=youtu.be Periodisering!"— Transcript van de presentatie:

1 http://www.youtube.com/watch?v=k ihXSLFIzzU&feature=youtu.be Periodisering!

2 Wat is periodisering eigenlijk? Het doordacht plannen van alle (sport)activiteiten in een seizoen! Planmatig sturen van het trainingsproces om vooraf gekozen doelstellingen te bereiken Het ordenen en onderling afstemmen van alle (sport)activiteiten die de sporter beïnvloeden om de sportprestatie optimaal en duurzaam te ontwikkelen Periodisering!

3 Wat is het doel van periodisering? Optimaal presteren tijdens wedstrijden Overtraining voorkomen Gevarieerd en plezierig trainen Periodisering!

4 2 soorten periodisering integreren! Periodisering van het seizoen Periodisering van motorische eigenschappen (KLUSC) Periodisering!

5

6 Op zoek naar supercompenstatie http://www.youtube.com/watch?v=q CkNerSgg9s Periodisering!

7

8 Essentiële periodiseringsprincipes Uitgangspunt = wedstrijden Variëren van de trainingsvariabelen Regelmatig specifiek prikkelen anders geen blijvend effect Verstoring (fysiek) evenwicht aan het einde van de prikkel (100% = noodzaak) Verstoor op het juiste moment Geef de juiste tijd voor adaptie Trainen in underload is nuttig (onderhoud-voorkomen verval) Hou rekening met het individu (blessuregeschiedenis, leeftijd- geb.mnd.effect, niveau, positie) Actieve rust in overgangsperioden Testen is ideaal – Oog van de meester is vaak de situatie! Periodisering!

9 Stellingen Trainen moet primair op gevoel! 1 training ≠ training! Elke teamsporter moet voldoen aan dezelfde fysieke eisen! Periodisering!


Download ppt "ihXSLFIzzU&feature=youtu.be Periodisering!"

Verwante presentaties


Ads door Google