De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Deep calls to deep. 27 Waarom zegt u, Jakob, en u, Israël: ‘Mijn weg is verborgen voor de HEER, en wat mijn recht is, ontgaat mijn God.’

Verwante presentaties


Presentatie over: "Deep calls to deep. 27 Waarom zegt u, Jakob, en u, Israël: ‘Mijn weg is verborgen voor de HEER, en wat mijn recht is, ontgaat mijn God.’"— Transcript van de presentatie:

1 Deep calls to deep

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11 27 Waarom zegt u, Jakob, en u, Israël: ‘Mijn weg is verborgen voor de HEER, en wat mijn recht is, ontgaat mijn God.’ 28 Weet u het niet of hebt u het niet gehoord? De HEER is een God van eeuwigheid, Hij heeft de verste hoeken van de aarde geschapen. Hij wordt niet moe noch uitgeput, zijn inzicht is niet te doorgronden. 29 Hij geeft de vermoeide weer kracht, en de onvermogende een overvloed aan macht. 30 Ook wie jong, is wordt moe en raakt uitgeput, en jonge mannen kunnen zeker bezwijken, 31 maar zij die hopen op de HEER, vernieuwen hun kracht en slaan hun vleugels uit als adelaars; zij lopen en worden niet moe, zij rennen en raken niet uitgeput.

12 Catechisatie

13 Hoe je je leven invult en wat voor rol God daarin heeft, hangt in grote mate af van hoe je Hem ziet.

14 Amazing

15 Wie heeft de hemelen gemeten?

16 Wie heeft de bergen gewogen

17 Wie kent alle sterren bij naam?

18 Wie heeft God raad gegeven?

19 Niet genoeg hout

20 Macht van volken

21 Met wie wil je mij vergelijken, zegt de Heilige, aan wie ben ik gelijk te stellen?

22 De grootte van je geloof hangt af van de grootte van je God

23 Bekrompen

24 Oppervlakkig

25 “Oppervlakkigheid is de vloek van onze tijd. Het dogma van onmiddellijke behoeftebevrediging is een groot geestelijk probleem. De grote nood vandaag is niet meer intelligente mensen, of meer begaafde mensen, maar meer diepe mensen.” ~Richard Foster

26 Diep

27 …binnengegaan was in het Heiligdom, en met de ogen van het hart gestaard had naar het Wonder dat God is.

28 Vreugdevuur

29 ‘Mijn weg is verborgen voor de HEER, en wat mijn recht is, ontgaat mijn God.’

30 Weet u het niet of hebt u het niet gehoord? De HEER is een God van eeuwigheid, Hij heeft de verste hoeken van de aarde geschapen. Hij wordt niet moe noch uitgeput, zijn inzicht is niet te doorgronden. Hij geeft de vermoeide weer kracht, en de onvermogende een overvloed aan macht. Ook wie jong, is wordt moe en raakt uitgeput, en jonge mannen kunnen zeker bezwijken, maar zij die hopen op de HEER, vernieuwen hun kracht en slaan hun vleugels uit als adelaars; zij lopen en worden niet moe, zij rennen en raken niet uitgeput.

31 1) Hij wijst ons terug naar God

32 2) Hij wijst ons een houding van het hart

33 1) Hij wijst ons terug naar God

34 Weet u het niet of hebt u het niet gehoord? De HEER is een God van eeuwigheid, Hij heeft de verste hoeken van de aarde geschapen. Hij wordt niet moe noch uitgeput, zijn inzicht is niet te doorgronden. Hij geeft de vermoeide weer kracht, en de onvermogende een overvloed aan macht. Ook wie jong, is wordt moe en raakt uitgeput, en jonge mannen kunnen zeker bezwijken, maar zij die hopen op de HEER, vernieuwen hun kracht en slaan hun vleugels uit als adelaars; zij lopen en worden niet moe, zij rennen en raken niet uitgeput.

35 “God is niet een geloof waarover je je instemming uitspreekt. God wordt een realiteit wie je intiem kent, elke dag ontmoet, wiens kracht jouw kracht wordt, wiens liefde jouw liefde. Leef dit leven van de aanwezigheid van God lang genoeg en als iemand je vraagt ‘Geloof jij dat God bestaat’, zou je jezelf kunnen horen antwoorden: ‘Nee, ik geloof niet Hij bestaat, ik weet dat Hij bestaat.’” ~Ernest Boyer, Jr.

36 2) Hij wijst ons een houding van het hart

37 zij die hopen op de HEER, vernieuwen hun kracht en slaan hun vleugels uit als adelaars; zij lopen en worden niet moe, zij rennen en raken niet uitgeput.

38 zij die wachten op de HEER, vernieuwen hun kracht en slaan hun vleugels uit als adelaars; zij lopen en worden niet moe, zij rennen en raken niet uitgeput.

39 Nog steeds…


Download ppt "Deep calls to deep. 27 Waarom zegt u, Jakob, en u, Israël: ‘Mijn weg is verborgen voor de HEER, en wat mijn recht is, ontgaat mijn God.’"

Verwante presentaties


Ads door Google