De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Harmonisering van de Zorg De Triangel. XONAR Het MKD is een voorziening die hulpverlening biedt aan kinderen van 1,5 tot en met 6 jaar en deel uitmaakt.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Harmonisering van de Zorg De Triangel. XONAR Het MKD is een voorziening die hulpverlening biedt aan kinderen van 1,5 tot en met 6 jaar en deel uitmaakt."— Transcript van de presentatie:

1 Harmonisering van de Zorg De Triangel

2

3

4 XONAR Het MKD is een voorziening die hulpverlening biedt aan kinderen van 1,5 tot en met 6 jaar en deel uitmaakt van de stichting Xonar. In de visie van deze voorziening staat de hulpvraag van het kind en zijn ouder(s) centraal. Ouders worden dan ook nadrukkelijk bij de hulpverlening betrokken. Doel is d.m.v. professionele ondersteuning en hulp aan kind en ouder(s), een door hen gewenste ontwikkeling van het kind in zijn eigen omgeving mogelijk te maken.

5 ORBIS GGZ Orbis GGZ is een voorziening voor geestelijke gezondheidszorg (GGZ) in de Westelijke Mijnstreek en een divisie van Orbis Medisch en Zorgconcern. Orbis GGZ heeft op de locatie Holtum een kinder- psychiatrische (deeltijd) dagbehandeling voor kinderen van 4 t/m 6 jaar (het Drakennest) en voor kinderen van 7 t/m 10 jaar (het Vossenhol). Het gaat hierbij om kinderen met complexe kinder-psychiatrische aandoeningen zoals gecompliceerde vormen van ADHD, autisme, angststoornissen, hechtingsproblemen of combinaties van die aandoeningen.

6 XAVERIUS De Xaveriusschool verzorgt het onderwijs voor kinderen die op de dagbehandeling van Xonar of Orbis GGZ zijn aangewezen. Voor elke leerling wordt samen met het behandelend instituut (Xonar / Orbis GGZ) een individueel ingroeiplan opgesteld, zodat de kinderen die aanvankelijk 4-5 dagdelen per week onderwijs volgen kunnen toegroeien naar voltijds onderwijs (9 dagdelen p.w).

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20


Download ppt "Harmonisering van de Zorg De Triangel. XONAR Het MKD is een voorziening die hulpverlening biedt aan kinderen van 1,5 tot en met 6 jaar en deel uitmaakt."

Verwante presentaties


Ads door Google