De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Eclips corona oogbescherming fenomeen eclipsbril animatie Klik op een woord voor de uitleg.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Eclips corona oogbescherming fenomeen eclipsbril animatie Klik op een woord voor de uitleg."— Transcript van de presentatie:

1 eclips corona oogbescherming fenomeen eclipsbril animatie Klik op een woord voor de uitleg

2 Fenomeen Ander woord voor natuurverschijnsel. Het is dus iets wat in de natuur voorkomt. Een zonsverduistering is een fenomeen dat niet vaak voorkomt. De volgende gedeeltelijke eclips is te zien in 2021. Een volledige zonsverduistering in Nederland is pas in 2090.

3 Animatie Beweging zien door het na elkaar afspelen van verschillende stilstaande beelden. Hiernaast zie je een animatie van de eclips.

4 Corona Hete atmosfeer van de zon. Die is normaal niet te zien met het blote oog. Bij een totale zonsverduistering komt de lichtkrans tevoorschijn. Je kunt soms een zonnevlam zien. "Solar eclipse 1999 4" by Luc Viatour.

5 Eclips Ander woord voor zonsverduistering. De maan komt tussen de Aarde en de zon. Het licht wordt geblokkeerd en kan de Aarde niet bereiken. Eigenlijk wordt de zon niet verduisterd maar de Aarde.

6 Oogbescherming Het beschermen van je ogen. Als je wilt kijken naar de eclips dan moet jij je ogen wel beschermen tegen het gevaarlijke licht van de zon. Je gebruikt bescherming voor je ogen als er gevaar is voor beschadiging. Bijvoorbeeld bij lassen of vuurwerk. Een lasbril

7 Eclipsbril Een bril om veilig naar de zonsverduistering te kijken. Je ogen kunnen onherstelbaar beschadigd worden als je direct naar de zon kijkt.


Download ppt "Eclips corona oogbescherming fenomeen eclipsbril animatie Klik op een woord voor de uitleg."

Verwante presentaties


Ads door Google