De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

y.gvh Deze is uit het zonnestelsel omdat de planeet te klein was, maar hij staat er toch op. De naam van de planeet is ’’pluto’’.

Verwante presentaties


Presentatie over: "y.gvh Deze is uit het zonnestelsel omdat de planeet te klein was, maar hij staat er toch op. De naam van de planeet is ’’pluto’’."— Transcript van de presentatie:

1

2

3 y.gvh Deze is uit het zonnestelsel omdat de planeet te klein was, maar hij staat er toch op. De naam van de planeet is ’’pluto’’.

4 De quizvraag wat is het juiste antwoord A. De aarde draait om de zon en om zijn eigen as, en de maan draait om de aarde heen B. De maan en de zon draaien allebei om de aarde en het as draait om de aarde C. De maan draait om de zon en de zon draait om de aarde en de aarde heeft geen as. het antwoord is….

5 vraag 3 : wat Zijn satellieten en waarvoor worden ze gebruikt A. Satellieten zijn rubberen dingen die in de ruimte zweven en gooien snoepjes naar je. B. Satellieten zijn ijzeren dingen die in de ruimte zweven en zorgen ervoor dat je kan bellen en tv kijken enz. C. Satelliet zijn gouden dingen die de regen voorkomen.

6 Het aardoppervlak: Het aardoppervlak is de grens tussen het aardoppervlak en de aardkorst met daarop het water en het atmosfeer. Het aardoppervlak is 510 miljoen km 2

7 vraag 5 :waar liggen de continenten oceanen en andere landen van de wereld Atlantische oceaan Grote oceaan Indische oceaan

8 Doel 6 wat zijn dicht- en dunbevolkte gebieden. In Europa is het heel erg dichtbevolkt, in Zuid- Azië ook. In amerika is het dunbevolkt kijk maar op de kaart van de volgende pagina.

9

10 Doel 8: hoe zijn de leef omstandigheden op aarde. Het is overal in de wereld anders, bijvoorbeeld in de Solomonseilanden (dat is een klein eiland in de grote oceaan.) Die bouwen huizen van palen. En hebben een dak van bladeren. Maar bijvoorbeeld in Nederland gaat het wel heel goed. Het is eigenlijk niet echt goed verdeelt in de wereld.

11 Doel 7: welke verschillen in landschap zijn er op de aarde? gebergte. Grote rotsen oceanen. Dat is heel veel water over de wereld dat zout en zoet kan zijn. woestijn. Dat is veel zand en daar is het heel heet Waterval. Dat is water dat van de rosten stroomt Oerwoud. dat is een natuur gebied waar veel dieren wonen en waar veel platen groeien

12 Doel 9:welke organisaties helpen kinderen in moeilijke situaties? Unicef: Unicef helpt kinderen die het slecht hebben War child: war child helpt kinderen in de oorlog. Kinderen in de knel: helpt kinderen problemen hebben met zich zelf

13 Einde ClBD *


Download ppt "y.gvh Deze is uit het zonnestelsel omdat de planeet te klein was, maar hij staat er toch op. De naam van de planeet is ’’pluto’’."

Verwante presentaties


Ads door Google