De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Myrna, een 5-jarig meisje werd gezien wegens een recente uitspraak aan moeder: ‘papa zit aan mijn plassertje’. Anamnese en lichamelijk onderzoek vertoonden.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Myrna, een 5-jarig meisje werd gezien wegens een recente uitspraak aan moeder: ‘papa zit aan mijn plassertje’. Anamnese en lichamelijk onderzoek vertoonden."— Transcript van de presentatie:

1

2 Myrna, een 5-jarig meisje werd gezien wegens een recente uitspraak aan moeder: ‘papa zit aan mijn plassertje’. Anamnese en lichamelijk onderzoek vertoonden geen alarmerende symptomen of afwijkingen maar gezien de uitspraak verwees de KIMI-arts het meisje naar het Landelijk Psychotraumacentrum voor Kinderen en Jongeren om de psychoseksuele ontwikkeling in kaart te brengen. De gescheiden ouders gaven hiervoor allebei toestemming. Bij het psychotraumacentrum was zowel de verklaring van moeder als van vader inconsistent. Bovendien was er, in aanwezigheid van het meisje en drie jaar na de scheiding, nog steeds extreme strijd tussen de ouders. Tijdens de spelobservatie maakte het meisje een stille, kwetsbare en gespannen indruk en liet zij regressief gedrag zien. Geen van de keren wilde zij praten met de onderzoeker. Het afwijkende algemeen functioneren bij het meisje kon wijzen op een gevoel van onveiligheid, mogelijk veroorzaakt door een loyaliteitsconflict. Gezien de bedreigde ontwikkeling volgde een advies tot bemiddeling, ouderbegeleiding en speltherapie. Omdat moeder hieraan niet meewerkt, werd melding gedaan bij het AMK.

3 * Lisa, een meisje van 13 jaar heeft epilepsie, een moeilijk in te stellen vorm. Moeder vertelt dat ze via internet geld aan het inzamelen is om haar begrafenis te kunnen betalen, want de neuroloog heeft gezegd, dat ze snel zal overlijden. Het gezin bestaat uit alleen moeder en Lisa. Vader is wel betrokken bij het gezin maar bemoeit zich niet met de opvoeding. De familie van vader heeft geen contact meer met Lisa en haar moeder. De familie van moeder wel maar deze wonen ver weg.

4 * Het Kinderdagverblijf belt je om te overleggen over Silvia van 4 jaar, die extreem veel masturbeert en een speelgoedworteltje in haar broekje heeft gestopt. Ouders reageren hier nonchalant op en zeggen dat het bij de leeftijd hoort ‘ze ontdekt toch dat ze een meisje is’.

5 * De moeder van Jacky (16) vertelt, dat hij veel drinkt en laatst onder invloed een ongeluk met zijn brommer heeft gehad. Hij luistert niet naar zijn ouders. De ouders zijn getrouwd en hebben een stabiele relatie. Bij navraag blijkt Jacky inderdaad bijna dagelijks te drinken. Volgens zijn moeder is dat gebeurd na aanleiding na het sterven van één van zijn vrienden.

6 * Moeder van Jury, 6 jaar vertelt dat hij steeds angstiger wordt en niet meer buiten durft te spelen; hij wil ook niet naar zijn vader, want die bedreigt hem. Tijdens het consult klemt hij zich vast aan moeder. De ouders liggen nog in scheiding maar dit verloopt niet vlekkeloos. Vader beschuldigt moeder ervan om op deze wijze Jury van hem af te pakken.


Download ppt "Myrna, een 5-jarig meisje werd gezien wegens een recente uitspraak aan moeder: ‘papa zit aan mijn plassertje’. Anamnese en lichamelijk onderzoek vertoonden."

Verwante presentaties


Ads door Google