De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Www.digibordonderbouw.nl. Het is weer zover. Het circus is voor een paar dagen in de stad. Op een groot grasveld zie je opeens een paar grote tenten staan.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Www.digibordonderbouw.nl. Het is weer zover. Het circus is voor een paar dagen in de stad. Op een groot grasveld zie je opeens een paar grote tenten staan."— Transcript van de presentatie:

1 www.digibordonderbouw.nl

2 Het is weer zover. Het circus is voor een paar dagen in de stad. Op een groot grasveld zie je opeens een paar grote tenten staan.

3 Met grote letters zie je CIRCUS bovenop de tent staan.

4 Overal zie je affiches hangen over het circus. Op de affiches kun je lezen waar het circus is, wanneer de voorstellingen zijn en hoelaat die beginnen.

5 In een circus treden vaak dieren op. De dieren kunnen niet de hele dag in de vrachtwagen staan. Vaak mogen ze ook naar buiten.

6 Het is erg leuk om de dieren van dichtbij te zien. Je kan goed zien hoe de dieren eruit zien. Zelfs in een dierentuin zie je dieren niet zo goed als nu.

7 Deze kameel is lekker hooi aan het eten..

8 Ook de olifanten staan soms buiten.

9

10 Bij het circus werken heel veel mensen. Er moeten ook heel veel spullen mee. De tenten zijn heel groot en zwaar, maar ook de dieren wegen veel. Er zijn dan ook veel vrachtwagens nodig.

11 De artiesten moeten natuurlijk ook eten en slapen. Zij wonen in een woonwagen. Dat is makkelijk. Zij hebben hun huis altijd bij zich.

12 Als je naar de voorstelling van het circus wilt, dan moet je een kaartje kopen bij de kassa. Soms moet je heel lang wachten, want veel mensen willen erheen. Als je betaalt hebt, dan krijg je de tickets.

13 Voordat je naar binnen mag, gaan ze eerst je kaartje controleren.

14 Daarna loop je naar de ingang van de tent.

15 Op het circusterrein kan je nu even goed om je heen kijken. Hier zie je de vrachtwagens waar de dieren in vervoerd worden. Er ligt zelfs stro op de vloer.

16 Als je binnen bent, ga je een plekje zoeken. Wil je vooraan zitten, dan zijn de kaartjes duurder. Je kan daar iets beter de artiesten en dieren zien. Nu is de piste nog leeg, want de voorstelling is nog niet begonnen. De voorstelling begint pas als iedereen zit.

17 Deze meneer kijkt of iedereen een plekje heeft.

18 Omdat het vaak donker is in de circus- tent, kun je leuke lampjes kopen.

19 Bovenin zit iemand die de verlichting regelt. Hij zorgt ervoor dat de artiesten goed te zien zijn. Ook zorgt hij voor de muziek.

20 Eindelijk gaat de voorstelling beginnen. De circusdirecteur heet iedereen van harte welkom en hoopt dat iedereen geniet van de voorstelling. Hij kondigt ook het eerste optreden aan.

21 Er treden vaak dieren op. Het paard krijgt een mooie pluim op zijn hoofd. Hij laat prachtige kunsten zien. Hier zie je hem staan op zijn achterpoten.

22 Vaak doen er wel meer paarden mee aan zo’n show. De paarden doen precies wat de stalmeester zegt.

23 Achter de piste hangt een groot, dik gordijn. De artiesten wachten daar tot het hun beurt is om op te treden, zodat de mensen in de tent hen niet kunnen zien. Bij de opening staan twee mannen. Zij houden het gordijn open als de artiesten klaar zijn met hun optreden en als de volgende artiesten mogen optreden.

24 Er worden ook wel eens mensen uit het publiek gevraagd om mee te doen. Deze meneer mag de hoepel omhoog houden, zodat de leeuw erdoor heen kan springen. Vaak moeten de mensen dan heel hard lachen, omdat ze gekke dingen moeten doen. Deze leeuw kan er helemaal niet doorheen springen, want het is een speelgoedleeuw.

25 Deze paarden kunnen met hun voorpoten op de rand van de piste lopen.

26 Aan het eind van de show, maakt dit paard een prachtige buiging..

27 Dit paard verdient een groot applaus.

28 Deze acrobaat gaat hele moeilijke kunsten doen in deze roze stroken stof. Ze wikkelt de stof om haar polsen.

29 Nu kan ze omhoog klimmen en zwaaien. Dat ziet er gevaarlijk uit. Gelukkig valt ze niet.

30 Zie je hoe hoog ze hangt? Je kan nu zelfs mooi haar schaduw zien op het tentdoek.

31 Soms treedt er ook iemand op, die heel gek danst. Je denkt dan de hele tijd “hoe kan dit nou”’. Hier zie je twee kleine mensen dansen, maar toch is het maar 1 meisje.

32 Dat meisje stond de hele tijd krom. Aan haar handen zitten sokken en schoenen. Het was een erg leuk optreden.

33 Zelfs eenden kunnen optreden in het circus.

34 Aan het eind van hun show lopen ze zo hun kooi weer in. De mannen houden het gordijn voor hen open.

35 Dit meisje laat het hondje allemaal mooie kunstjes doen.

36 Hij kan zelfs met zijn voorpoten op de rug van een paardje staan.

37 Dit meisje hangt heel hoog. Zie je de kabel waar ze zich aan vasthoudt? Zelfs in de lucht kan ze de hoepel laten draaien om haar heupen.

38 Dit optreden kan ze niet alleen. Ze heeft iemand meegenomen die haar helpt. Elke keer gooit hij een hoepel naar haar toe.

39 Deze acrobaat kan goed jongleren met ballen en kegels. Moeilijk hoor, om vijf kegels omhoog te gooien en niet te laten vallen.

40 En dan is het pauze. Je kan dan even wat te drinken halen. Soms hebben ze ook popcorn of een suikerspin.

41 In de pauze mag je vaak op de foto met de olifant. Hier mag zelfs op zijn rug zitten.

42 Gelukkig helpen ze je om zijn rug te komen. Wat zit je hoog.

43 Het is best wel een beetje spannend zo hoog te zitten.

44 Tijdens de voorstellling moet er vaak worden geharkt. Op de grond in de piste ligt veel zaagsel. Dat zaagsel ligt er voor de dieren.

45 . Als er acrobaten optreden, wordt er heel vlug een groot rond zeil neergelegd. Zij hoeven hun optreden niet op het zaagsel te doen.

46 Soms poepen de dieren wel eens tijdens de voorstelling. Dat wordt gelukkig keurig opgeruimd.

47 Af en toe moet het zeil ook weer schoongeveegd worden. Er ligt dan teveel zaagsel op. Ook moet er vaak wat worden klaargezet voor de volgende artiest.

48 Voor deze koorddanseres moest een strak koord komen. Anders kan ze niet goed haar kunsten doen.

49 Ze laat veel verschillende oefeningen zien.

50 Dat ziet er moeilijk uit. En wat is ze hoog.

51 Gelukkig, daar zijn de kamelen. Ook zij willen hun kunsten laten zien.

52 De bal vangen en op een paard staan lijkt misschien makkelijk, maar dat is het zeker niet. Je moet goed je evenwicht bewaren, anders val je zo van het paard af.

53 Dit meisje hangt aan de trapeze.

54 Olifanten zijn altijd erg leuk in het circus. Ze kunnen hele mooie kunsten.

55 Deze olifant kan zelfs op een kruk staan en dan zijn poten op de rug van de andere olifant leggen.

56


Download ppt "Www.digibordonderbouw.nl. Het is weer zover. Het circus is voor een paar dagen in de stad. Op een groot grasveld zie je opeens een paar grote tenten staan."

Verwante presentaties


Ads door Google