De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

13. Meer professionele ruimte voor leraren. Werksessie NRO-congres ‘samen op expeditie’, 3 november 2015 2.

Verwante presentaties


Presentatie over: "13. Meer professionele ruimte voor leraren. Werksessie NRO-congres ‘samen op expeditie’, 3 november 2015 2."— Transcript van de presentatie:

1 13. Meer professionele ruimte voor leraren

2 Werksessie NRO-congres ‘samen op expeditie’, 3 november 2015 2

3 Introductie Beleidsonderzoek gesubsidieerd door NRO Doel subsidie: wetenschappelijke onderbouwing geven van onderwijsbeleid. Aangevraagd in samenwerking met drie universiteiten

4 Introductie Vier deelprojecten, drie verschillende contexten 1.Opvattingen van schoolleiders over professionele ruimte en schoolorganisatie. 2.Professionele ruimte voor leraren in professionele leergemeenschappen (PLG). 3.Professionele ruimte voor leraren in het kader van Onderwijstraineeships en Eerst de Klas. 4.Professionele ruimte voor leraren met een promotiebeurs.

5 Welke associaties heeft u bij ‘professionele ruimte van leraren?’

6 Hoe benaderen wij professionele ruimte? Geen sluitende defintie, maar concept met de volgende elementen: Proces van ruimte ervaren, benutten en creëren Ontstaat in een proces van afstemming tussen schoolleiders, collega’s en het team. Koppeling aan schoolontwikkeling en professionele ontwikkeling. Zie bijvoorbeeld onze blog op professioneleruimte.info

7 Doel van deze werksessie Meer inzicht geven in (de complexiteit van) professionele ruimte in de verschillende projecten. Delen van inzichten over professionele ruimte aan de hand van casussen.

8 Aan de slag met casus Vorm groepen van 3 personen en kies 1 van de casussen. Bespreek de vragen per casus en/of bespreek de vragen die de casus bij u oproept. Noteer minimaal 2 opvallende punten op de flapover.

9 Dank voor uw aandacht! Volg onze blogs, discussieer mee en blijf op de hoogte via www.professioneleruimte.info www.professioneleruimte.info #profruimte Deze powerpoint komt beschikbaar als download op de website, evenals de posters, casussen en opmerkingen van u.


Download ppt "13. Meer professionele ruimte voor leraren. Werksessie NRO-congres ‘samen op expeditie’, 3 november 2015 2."

Verwante presentaties


Ads door Google