De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Schoner werken bij brand - een landelijke uitleg, een landelijke film.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Schoner werken bij brand - een landelijke uitleg, een landelijke film."— Transcript van de presentatie:

1 Schoner werken bij brand - een landelijke uitleg, een landelijke film

2 Aanleiding Nieuwe inzichten op het gebied van gezondheidsrisico´s Gevaar: opname van schadelijke stoffen via luchtwegen, huid en het spijsverteringsstelsel middels directe of indirecte blootstelling. Risico: potentiële gezondheidsschade bij brandweermedewerkers door (in)direct blootstelling. Daadwerkelijk ziek worden is afhankelijk van meerdere factoren. Rook en roet afkomstig van de verbranding van koolstoffen is per definitie schadelijk. Blootstelling beperken verkleint het risico op gezondheidsschade.

3 Risicolopers D ProcesFunctie (taak)Blootstelling Primair repressief procesBevelvoerder, manschap, chauffeur en piketofficier Direct en/of indirect VakbekwaamheidInstructeur, stoker, veiligheidsfunctionaris en cursist Direct en/of indirect BrandonderzoeksprocesBrandonderzoekerDirect en/of indirect Ondersteunde logistieke, onderhouds- en/ of reinigingsproces Medewerkers die een taak hebben bij het onderhoud, reiniging en transport van persoonlijke beschermingsmiddelen Indirect

4 Schoner werken ‘Een standaard om schoner te werken bij brand’

5 Waarom een film? In de ludieke landelijke film ‘Willy en Geert gaan schoner werken’ komen op “absurde” wijze de hoofdlijnen van de ‘Handreiking schoon werken bij brand’ aan bod. De film heeft tot doel om het dialoog op gang te brengen hoe binnen de eigen veiligheidsregio, oefencentrum of de post schoner kan worden gewerkt om gezondheidsschade te voorkomen.

6 De film is te vinden via onderstaande link: Willy en Geert gaan schoner werken

7 Meer weten? Wil jij meer weten over de exacte risico’s, gevaren en gevolgen van vies werken? Kijk dan op de site van Brandweer Nederland. Hier vind je: de ‘Handreiking schoon werken bij brand’, een flyer met tips om schoner te werken, de laatste stand van zaken en nóg meer achtergrondinformatie.


Download ppt "Schoner werken bij brand - een landelijke uitleg, een landelijke film."

Verwante presentaties


Ads door Google