De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Bukur Biskota Het voedsel van de toekomst. Bart Bolink, Luc Italiaander, Loes Pastoor, Marloes Bongaarts, Veroniek Kersten en Britt Ruumpol.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Bukur Biskota Het voedsel van de toekomst. Bart Bolink, Luc Italiaander, Loes Pastoor, Marloes Bongaarts, Veroniek Kersten en Britt Ruumpol."— Transcript van de presentatie:

1 Bukur Biskota Het voedsel van de toekomst. Bart Bolink, Luc Italiaander, Loes Pastoor, Marloes Bongaarts, Veroniek Kersten en Britt Ruumpol

2  Er is te weinig ruimte (in Nederland).  Er worden te veel verpakkingen en etensresten weggegooid.  Er is te veel co2 uitstoting.  Er zijn te veel mensen die ongezond leven. Problemen

3  Ons idee is Bukur biskota. Dat is eten wat je kunt maken in een 3D­­­­­-printer die bij jou in huis staat. Je hebt er 1 voor koud en 1 voor warm eten. In die printers hoef je alleen een paar voedingstoffen te doen en je kunt zo je eigen eten printen. De voedingstoffen die er in moeten, glucose eiwitten enz., kun je uit je eigen ´tuintje´ halen. Glucose haal je uit groenten en eiwitten uit sprinkhanen. Deze voedingstoffen zou je wellicht ook kunnen kopen bij een speciale winkel.  Dierlijke cellen kun je in laboratoria laten kweken, zo krijg je echt vlees zonder er dieren voor te doden. Uit die cellen kun je ook weer voedingstoffen halen.  Van al die voedingstoffen die je in de printers hebt gedaan kun je dan laten uitprinten in het eten wat je wil. De printer maakt de vorm, geur, kleur en de smaak die jij op je computer hebt ingevuld en kijkt tegelijkertijd welke voedingstoffen je die dag al binnen hebt gekregen, hoeveel je beweegt en waar je allergisch voor bent. Die laatste 3 dingen staan op je ID-kaart, die je weer kunt koppelen aan de computer. Wat is Bukur Biskota?

4 1.Er komt minder afval. 2.Mensen gaan gezonder leven. 3.Er komt minder co2 in de lucht. 4.Je hebt minder ruimte nodig. Voordelen van Bukur Biskota

5 Omdat de 3D-printer die de Bukur Biskota maakt in je eigen huis staat wordt je zelfvoorzienend, je hebt dus geen verpakkingen nodig. De printer maakt ook precies genoeg eten wat je kunt eten en komt er dus ook geen afval van eten. 1. Er komt minder afval 3D-printers voor warm en koud eten.

6 De 3D-printer is gekoppeld aan de computer en die is gekoppeld aan je eigen ID-kaart. Op die ID-kaart staat hoeveel je beweegt, waar je allergisch voor bent en de hoeveelheid voedingstoffen je al die dag hebt gegeten. Op de computer kun je ook zeggen welke vorm, geur, smaak en kleur je wilt van je eten. 2. Mensen gaan gezonder eten Schijf van vijf -->

7 Omdat er minder fabrieken nodig zijn om het eten te maken en het eten niet vervoerd hoeft te worden komt er minder co2 in de lucht. 3. Er komt minder co2 in de lucht Geen co2 uitstoot van vrachtwagens en fabrieken.

8 Je hebt minder ruimte nodig voor graan, dieren, winkels enz., maar alleen voor laboratoria. Daar moeten ze van een paar echte dieren cellen, die cellen gaan kweken. Deze laboratoria kun je ook maken van piepschuim, net als de Duitsers hadden bedacht. 4. Je hebt minder ruimte nodig Laboratoria om dieren cellen te kweken. Huizen van piepschuim.

9  We hebben 2 3D-printers nodig, 1 die warm eten kan maken en 1 die koud eten kan maken.  Er moet een computer aan de printers gekoppeld zijn zodat je je identiteit kan invoeren en de computer bekijkt welke voedingstoffen je dan nodig hebt en dat je een smaak/vorm/geur/kleur kunt bepalen.  Je moet een eigen ‘tuintje’ hebben waar je je voedingstoffen kunt kweken en die in de printer doen (dit kan later ook met machines of in winkels laten verkopen).  Er moeten laboratoria komen om dierlijke cellen te kweken.  Mensen moeten worden ingelicht over de werking van de printers, computer en hoe ze de voedingstoffen kweken en in de printers doen. Eisen aan ons idee

10 Grafieken van de enquête van Bukur Biskota

11  Biologie boek  Meneer Bos  Internet;    Meneer Taihuttu  Buren van ons Bronnen


Download ppt "Bukur Biskota Het voedsel van de toekomst. Bart Bolink, Luc Italiaander, Loes Pastoor, Marloes Bongaarts, Veroniek Kersten en Britt Ruumpol."

Verwante presentaties


Ads door Google