De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Het konijnHet konijn.1. weetjes Ik ben 3 jaar als ik een kindje krijg. Mijn vijanden zijn: een vos en een wolf. Konijnen kunnen 3 keer per jaar kindjes.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Het konijnHet konijn.1. weetjes Ik ben 3 jaar als ik een kindje krijg. Mijn vijanden zijn: een vos en een wolf. Konijnen kunnen 3 keer per jaar kindjes."— Transcript van de presentatie:

1 Het konijnHet konijn.1

2 weetjes Ik ben 3 jaar als ik een kindje krijg. Mijn vijanden zijn: een vos en een wolf. Konijnen kunnen 3 keer per jaar kindjes krijgen. Ik ben een zoogdier. Als een konijn lang uit ligt rust hij.

3 Hoe ziet hij er uit? Hij heeft een bollig staartje. 2 lange oren waar hij ver mee kan horen en mooie ogen.

4 Het oudste konijn. Het oudste konijn genaamd Billy werd 18 jaar.

5 Hoe ver kan een konijn springen? Van ongeveer 2 meter ver, en ook 30 cm hoog.

6 Hun mondgedeelte Ze hebben 4 boventanden en 2 enorm grote ondertanden.

7 Wat eet een konijn? Wortels, appel, peer, gras, speciale koekjes en korrels.

8 Het grootste soort konijn? Het grootste konijn is een Vlaamse reus. Kan 1 meter lang worden als hij zich uitstrekt.

9 Het verschil tussen een tam en een wild konijn. Een wild konijn heeft meer een huid als zijn woonplaats. Een tam konijn heeft een fris kleurtje.

10 Het verschil tussen een konijn en een haas? Als ze lopen kun je het verschil zien. Een haas haar staart is naar beneden en legt haar oren plat. Het konijn haar oren haan omhoog en haar staart ook zo dat we de witte vacht zien.

11 Geboorte van een konijn. Een pas geboren konijn weegt 9 g. Na 2 weken weegt de baby 400 g. Pas na 10 dagen zijn de oogjes open.

12 Van hoe hoog kan hij springen? Van wel 1,12 meter hoog

13 Wist je datjes Wist je dat een konijn zijn bovenlip in 2 is gesplitst. Wist je dat 2 konijnen vechten als ze samen in een hok zitten.

14 Bewegende konijnen.

15 Van Myrthe en Eline.


Download ppt "Het konijnHet konijn.1. weetjes Ik ben 3 jaar als ik een kindje krijg. Mijn vijanden zijn: een vos en een wolf. Konijnen kunnen 3 keer per jaar kindjes."

Verwante presentaties


Ads door Google