De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Spreekbeurt Handbal Door Rianne.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Spreekbeurt Handbal Door Rianne."— Transcript van de presentatie:

1 Spreekbeurt Handbal Door Rianne

2 Hallo allemaal,ik doe mijn spreekbeurt over handbal.
Ik heb dit onderwerp gekozen omdat ik zelf op deze sport zit en ik jullie er meer over wil vertellen. De geschiedenis van handbal. Wat heb je nodig. Op wat voor veld speel je. Wat voor bal gebruik je. Filmpje. Vragen.

3 De geschiedenis van handbal.
Rond 1924 maakte Nederland kennis met handbal. Het spel was in Duitsland ontstaan. De meeste mensen vonden het ook leuk omdat het zomers buiten gespeeld kon worden. Ze kenden toen al vuistbal, slagbal, grensbal en slingerbal. Het duurde ook niet lang voordat er spelregels voor handbal kwamen.  In 1928 werd de internationale handbal commissie opgericht en in 1990 waren er al 102 landen aangesloten. In Nederland werd in 1936 de bond handbal commissie opgericht. Zes jaar later veranderde ze deze naam in Nederlands handbal verbond (NHV). Handbal werd eerst met 11 man gespeeld, maar later werd dat aantal verminderd tot zeven. In 1930 werden de eerste nationale kampioenschappen gespeeld. In 1936 werd handbal voor het eerst ook gespeeld op de Olympische Spelen.

4 Wat heb je nodig. Als speler: shirt in de kleur van je team met korte mouwen,korte sportbroek in de kleur van je club, sportkousen in de kleur van je club, kniebeschermers en stroeve schoenen voor in de zaal. Als keeper: 2 shirts niet in de kleur van je team of tegenstander met lange mouwen, lange trainings- broek, sportkousen en stroeve schoenen voor in de zaal.

5 Op wat voor veld speel je.
Het veld is een rechthoek van 40 meter lang en 20 meter breed. Op het veld zijn lijnen. Je hebt zijlijnen (2), achterlijnen (2) en doellijnen (2). Verder is er een halve cirkel rond het doel, dit is het doelgebied. Dit gebied ligt 6 meter van het doel vandaan. Drie meter voor het doel gebied is een stippellijn in de vorm van een halve cirkel, deze lijn ligt dus 9 meter voor het doel. Er is ook een 7 – meterlijn, deze is recht voor het doel. De strafworpen worden vanaf hier genomen. In het doelgebied is nog een klein streepje vier meter van het doel, tot hier mogen de keepers uitkomen met een strafworp. Er zijn wissellijnen die op 4,5 meter van de middenlijn liggen. Het doel moet gemeten aan de binnenkant van de palen 2 meter hoog en 3 meter breed zijn (behalve bij minihandbal waar de hoogte 1,60 meter is en de breedte 3 meter.

6 Wat voor bal gebruik je. IHF-grootte 3: omtrek cm. gewicht gram dat is voor de E-jeugd en de senioren. IHF-grootte 2: omtrek cm. gewicht gram dat is voor de C-jeugd. IHF-grootte 1: omtrek cm. gewicht gram dat is voor de D-jeugd.

7 Filmpje. Dit filmpje bevat de wedstrijd tussen de D-dames JahnII en SV Hoogersmilde.

8 Vragen.

9 Vragen. Waar is handbal ontstaan?

10 Vragen. Waar is handbal ontstaan? Antwoord: Duitsland.

11 Vragen. Waar is handbal ontstaan? Antwoord: Duitsland.
2. Hoe groot is de bal voor de D-jeugd?

12 Vragen. Waar is handbal ontstaan? Antwoord: Duitsland.
2. Hoe groot is de bal voor de D-jeugd? Antwoord: cm.

13 Vragen. Waar is handbal ontstaan? Antwoord: Duitsland.
2. Hoe groot is de bal voor de D-jeugd? Antwoord: cm. Wanneer werd handbal op de Olympische spelen gespeeld?

14 Vragen. Waar is handbal ontstaan? Antwoord: Duitsland.
2. Hoe groot is de bal voor de D-jeugd? Antwoord: cm. Wanneer werd handbal op de Olympische spelen gespeeld? Antwoord: 1936.

15 Dit was mijn spreekbeurt 
Zijn er nog vragen?


Download ppt "Spreekbeurt Handbal Door Rianne."

Verwante presentaties


Ads door Google