De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Roeien bij de Eindhovense Roeivereniging Beatrix.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Roeien bij de Eindhovense Roeivereniging Beatrix."— Transcript van de presentatie:

1 Roeien bij de Eindhovense Roeivereniging Beatrix

2 Leren roeien -Basisinstructie (7x): vind je roeien leuk en wil je definitief lid worden? Zo ja, dan gaat lidmaatschap in, automatische verlenging met een vol kalenderjaar (opzeggen vóór 1 dec). -Vervolggroepen na de basisinstructie op verschillende roeimomenten. -Uiterlijk half juni: lijst met mogelijkheden waarop voorkeuren kunnen worden aangegeven -Waarschijnlijk 3 groepen met elk 1 of 2 roeimomenten per week -Met deze groep naar het eerste roeiexamen (scull 1), daarna een stuurexamen en vervolgens het tweede roeiexamen (scull 2 -Als je scull 2 hebt, kun je een sleutel krijgen van het verenigingsgebouw (borgsom!) en zelfstandig boten afschrijven en meenemen om te roeien.

3 We vinden het belangrijk dat je goed leert roeien en leert om veilig met jezelf, je ploeggenoten en het materiaal om te gaan. Daarnaast vinden we het plezier in het roeien natuurlijk heel belangrijk.

4 Roeiexamens -Scull 1 en stuurexamen in een C4, scull 1 examen in een C1 of C4 (scull 2+). -Eerste roei-examen is scull 1, met je ploeg in een C4, na meestal minimaal 15 lessen. -Daarna volgt een basisstuurexamen, vóór het volgende roei-examen. -Het scull 2 examen volgt meestal na 1 tot 2 jaar, in een C1, of in een C4 (scull 2+) -Roeiexamens zijn meestal elke 2e zaterdag van de maand vanaf 11.00 uur, de stuurexamens elke eerste zaterdag van de maand vanaf 11.00 uur

5 En dan? -Keuzemoment na scull 2 -Wat wil je? -Toerroeien: gewoon op het Eindhovens kanaal, maar ook tochten elders in het land (en soms ook in het buitenland). -Verder volgen van instructie (scull 3 of boordroeien). -Trainen voor wedstrijden overal in het land, in C-boten of glad. -Wedstrijdroeien in een gladde boot? Dan eerst niveau 3 examen doen (scull of boord, afhankelijk van het boottype). -Je verder bekwamen in sturen (gladde 4 en /of een acht), bv. wedstrijden! -Ploegmakelaar: om te helpen bij het vinden van een passende ploeg of roeier. -Zie website!

6 Paaltje 0 tocht

7 Tromp regatta Hilversum

8 Meer dan roeien: andere activiteiten Beatrix is een vereniging, met allerlei eigen activiteiten om betrokkenheid en verantwoordelijkheid te vergroten. -Nieuwjaarsborrel met BEK -Paaltje 0 tocht op koningsdag -Sociëteitsavonden, 1 e donderdag v/d maand -BTC & BGT: 7 verenigingswedstrijden -BWR: onze eigen landelijke wedstrijd -Open dagen -Botendoop -Toertochten -Vrijwilligersborrel -Kerstdiner -Elke 5 jaar lustrumfeest -Ploegenactiviteiten -Diverse jeugdactiviteiten

9 Botendoop

10 Meer dan roeien: vrijwilligerswerk Beatrix is een vereniging! Vrijwel alles doen de leden zelf. -Lid worden bij Beatrix betekent zelf ook een steentje bijdragen (voor tenminste 10 uur per jaar). -Iedereen helpt 1 keer per 1,5 jaar met het schoonmaken van het gebouw. Daar wordt je voor ingedeeld. -Daarnaast zijn er altijd mensen nodig voor het bemannen van de bar, om te helpen met het onderhoud van de boten, om instructie te geven of wedstrijdploegen te coachen, te helpen bij wedstrijden (bijv. klokken), ondersteunen bij aangepast roeien. -Bij Jos van der Weele, “kluscommissie”, kun je informeren waar behoefte aan is en waar jij bij zou kunnen helpen.

11 Een mooie tijd bij Beatrix!


Download ppt "Roeien bij de Eindhovense Roeivereniging Beatrix."

Verwante presentaties


Ads door Google