De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Werk maken van Diversiteit in Rotterdam Woonstad Rotterdam.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Werk maken van Diversiteit in Rotterdam Woonstad Rotterdam."— Transcript van de presentatie:

1 Werk maken van Diversiteit in Rotterdam Woonstad Rotterdam

2 Werk maken van Diversiteit in Rotterdam Introductie

3 Werk maken van Diversiteit in Rotterdam De uitdaging van Woonstad Rotterdam t.a.v. Diversiteit

4 Werk maken van Diversiteit in Rotterdam It all starts with WHY. Waarom wil je het? Wat geloof je dat diversiteit gaat brengen? Kies een WHY die past bij je organisatie. Vb. doel Woonstad Rotterdam Zorg dat het management achter je WHY staat.

5 Werk maken van Diversiteit in Rotterdam What? Welke diversiteit heb je nu? Bij medewerkers, directie / bestuur, hoger en midden management; leeftijd; M/V, etnische afkomst, arbeidsgehandicapten. Hoe is het in jullie organisaties? Wat zou je willen?

6 Werk maken van Diversiteit in Rotterdam Welke Diversiteit kies je? Ga je voor culturele diversiteit of stel je diversiteitsbeleid op? Welke doelgroepen passen het beste bij je organisatie? Vb Rotterdam 190 nationaliteiten, niet evenredig vertegenwoordigd in het Management. Welke diversiteit past bij jullie organisatie en waarom?

7 Werk maken van Diversiteit in Rotterdam Ga in gesprek met je doelgroep Organiseer een brainstorm over het onderwerp en laat je verassen: voorbeeld brainstorm diversiteit.

8 Werk maken van Diversiteit in Rotterdam Wat zou jou helpen om te kunnen ontwikkelen? Wat wil je niet?

9 Werk maken van Diversiteit in Rotterdam Geef Diversiteit een plek in je HR strategie en HR instrumenten. HR Strategie WSR: Authentiek Leiderschap, Continu Ontwikkelen en Vitaal werken W&S: arbeidsmarktcommunicatie, gespecialiseerde bureaus, (Linked In) netwerkgroepen Programma's / Masterclasses voor Talentontwikkeling en leiderschap Bepaal hoeveel van je doelgroep aan deze trajecten deel kunnen nemen. Bijv. 50% van de sollicitanten / deelnemers is vrouw / allochtoon / arbeidsgehandicapt. Maak een “beloftegroep”. Uitgangspunt: Ga voor kwaliteit en niet voor positieve uitzondering

10 Werk maken van Diversiteit in Rotterdam Wat ging goed: Best practices Management Drives Authentiek leiderschap en Continu Ontwikkelen zijn onderdeel van HR strategie Talent naar de Top is onderdeel van diversiteitsbeleid Aandacht voor talentontwikkeling:Flow en Individueel Opleidingbudget Masterclasses voor leidinggevenden

11 Werk maken van Diversiteit in Rotterdam Wat hebben we geleerd? We zijn ambitieus maar het kost wel wat tijd om alle facetten te realiseren van het beleid. Integreer de doelen m.b.t. diversiteit in HR strategie en alle HR instrumenten. Er moet blijvend aandacht van (hoger) management voor zijn. Ga in gesprek met de doelgroep! Dat levert verrassende inzichten op en maak beleid, maatregelen e.d. bespreekbaar. De doelgroep kijkt er vaak heel anders naar dan je denkt!

12 Werk maken van Diversiteit in Rotterdam Wat waren de valkuilen? Het (niet) beschikbaar hebben van management vacatures Bij vacatures kwamen doelgroepen niet altijd als de geschiktste kandidaten uit de bus; ondanks meerdere procedures en inzet van W&S bureau dat gespecialiseerd is op de betreffende doelgroep

13 Werk maken van Diversiteit in Rotterdam Tips en Trics Stel diversiteitbeleid op voor je organisatie en kies de doelgroepen die het beste bij je organisatie passen Ga met de doelgroep in gesprek en vraag hen om input. Meest verassende uitkomst: vrouwen / allochtonen hebben misschien ten aanzien van sommige vaardigheden meer coaching, begeleiding en training nodig, maar behandel hen niet met een voorkeurspositie. Men wil niet op basis van vrouw/allochtoon zijn geselecteerd worden maar op basis van kwaliteit. Evalueer of de genomen stappen werken en stel zo nodig je plannen bij!

14 Werk maken van Diversiteit in Rotterdam En wat als het niet lukt? Geen vacatures: Blijf pragmatisch het moet geen heilig moeten worden. Geen geschikte kandidaat ondanks specifiek W&S: Kies voor kwaliteit - Investeer in je "kweekvijver" vroeg of laat komt er een plek voor hen vrij en dat hoeft niet perse in je eigen organisatie te zijn. Durf je opvolger aan te nemen / in je team te hebben!

15 Werk maken van Diversiteit in Rotterdam Diversiteit is er gewoon, Maak er geen punt van, maar maak er gebruik van!

16


Download ppt "Werk maken van Diversiteit in Rotterdam Woonstad Rotterdam."

Verwante presentaties


Ads door Google