De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Assetmanagement Een nieuwe manier van beheer. Assetmanagement in Dordrecht Wat is Assetmanagement? En wat is het verschil met de huidige werkwijze? Welke.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Assetmanagement Een nieuwe manier van beheer. Assetmanagement in Dordrecht Wat is Assetmanagement? En wat is het verschil met de huidige werkwijze? Welke."— Transcript van de presentatie:

1 Assetmanagement Een nieuwe manier van beheer

2 Assetmanagement in Dordrecht Wat is Assetmanagement? En wat is het verschil met de huidige werkwijze? Welke kansen biedt het voor Dordrecht? Waar komt Assetmanagement vandaan? Waar staan we nu? Welke mogelijkheden biedt het naar de toekomst?

3 Wat is Assetmanagement? “Een systeem waarmee je op gestructureerde en transparante wijze de juiste balans kunt vinden en behouden tussen prestaties, risico’s en kosten over de levensduur van een infrastructuur.” (WOW, 2015)

4 Wat is het verschil met nu? Het belangrijkste is dat de functie centraal staat en daarmee dus de gebruiker. Het gaat om het functioneren (prestatie) van de objecten, waarbij niet standaard onderhoud plaatsvindt. Enkel wanneer er risico’s zijn voor het behoud van de waarde en/of de veiligheid van het object. Uitgangspunt is een optimale afschrijving, waar investering (kosten), functionaliteit (prestaties) en gevolg (risico’s) tegen elkaar worden afgewogen.

5 Welke kansen biedt het? Efficiënter inzetten van (financiële) middelen en het gerichter uitvoeren van werkzaamheden. Basis vormt niet enkel meer de technische eisen van een object (asset). Dit leidt mogelijk tot een kostenreductie op de totale levensduurkosten van een object. Publieksgerichtheid en transparantie in werkwijze en besluiten. Vraagstuk: Als je enkel vanuit risico’s en kosten stuurt, dan mis je kansen voor jouw prestaties.

6 Waar komt Assetmanagement vandaan? Afkomstig uit het vermogensbeheer en de procesindustrie. In Engeland door bezuinigingen verder ontwikkeld voor openbare assets (norm PASS55). De norm is sinds januari 2014 voor Nederland uitgewerkt in NEN55000.

7 Landelijke ontwikkeling: iAMPro

8 8

9 Structuur areaalgegevens

10 Voorbeeld: Rollen binnen asset management

11 Voorbeeld: Bedrijfsmodel Rotterdam

12 Waar staan we nu? Gestart met risicogestuurd wegbeheer (matrix) Aansluiting bij WOW, iAMPro en CROW

13 Waar staan we nu (2)

14 Welke mogelijkheden in toekomst? Inzetten op risicogestuurd beheer havens, constructies en riolen, verkeersregelinstallaties. Samenwerking met gemeente Rotterdam: Wat kunnen we van elkaar leren? Organisatie aanpassen op nieuwe ontwikkeling?

15 Dank voor de aandacht! Vragen?


Download ppt "Assetmanagement Een nieuwe manier van beheer. Assetmanagement in Dordrecht Wat is Assetmanagement? En wat is het verschil met de huidige werkwijze? Welke."

Verwante presentaties


Ads door Google