De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Ave Caesar Ave Legionair. Zo zag het Romeinse rijk er op zijn hoogtepunt uit. Het rijk begon als een stad en breidde zich uit tot een enorm gebied tussen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Ave Caesar Ave Legionair. Zo zag het Romeinse rijk er op zijn hoogtepunt uit. Het rijk begon als een stad en breidde zich uit tot een enorm gebied tussen."— Transcript van de presentatie:

1 Ave Caesar Ave Legionair

2 Zo zag het Romeinse rijk er op zijn hoogtepunt uit. Het rijk begon als een stad en breidde zich uit tot een enorm gebied tussen 750 voor Christus tot 479 na Christus.

3 De wolvin voedt Remus en Romulus Het verhaal gaat dat de twee broers Remus en Romulus de stad Rome hebben gesticht. filmpje De stad zou in ieder geval het centrum van het grote Romeinse Rijk worden. Een stad met veel prachtige gebouwen en mensen uit allerlei windstreken. Colosseum en Pantheon

4

5 De Romeinen kwamen ook in de Nederlanden. Ze waren hier rond 47 voor Christus tot 400 na Christus. Ze veroverden het gebied onder de grote rivieren. Romeinse soldaten waren goed bewapend. Ze bouwden forten langs de grenzen en daar ontstonden weer steden. filmpje Ingang van een fort

6 Met de komst van de Romeinen kwamen er ook veel Romeinse dingen mee zoals de taal, sieraden en wapens. Maar ze namen ook nieuwe kleding mee zoals toga’s. Nieuw eten zoals olijven, druiven, perziken en wijn. Kippen kenden de Germanen ook nog niet voordat de Romeinen kwamen. Ook nieuw was belasting en slavernij.

7 De Bataven waren een volk dat leefden in de Nederlanden. Velen vochten zelfs mee in het leger. Ze gebruikten veel van de producten die de Romeinen meenamen. De Bataven kwamen ook wel eens in opstand tegen de Romeinen. Uiteindelijk verdwenen de Romeinen ook weer uit ons land. filmpje Een fort van de Romeinen filmpje

8 De taal van de Romeinen was het Latijn. Nog steeds gebruiken we veel woorden uit het Latijn. De Romeinen gebruikten andere getallen om te rekenen. Je ziet ze nog wel eens op klokken.

9 Een bekende generaal en dictator was Julius Caesar. Hij veroverde veel gebieden voor Rome. Caesar wordt vermoord als anderen jaloers worden op zijn macht.

10 De romeinen hielden van gewelddadige gevechten als vermaak. In de arena vochten gladiatoren soms tot de dood tegen elkaar of wilde dieren.

11 De Romeinen hielden van hygiëne. Zij gingen vaak naar de thermen. Dat is een Romeins badhuis. De Romeinen verzorgden hun lijf goed De thermen waren niet alleen om te baden, maar je kon er vaak ook sporten, een massage krijgen en je ging er heen om mensen te ontmoeten. Romeins badhuis in Bath Maquette van een badhuis filmpje

12 Aflevering Vroeger en zo: Romeinen in ons land


Download ppt "Ave Caesar Ave Legionair. Zo zag het Romeinse rijk er op zijn hoogtepunt uit. Het rijk begon als een stad en breidde zich uit tot een enorm gebied tussen."

Verwante presentaties


Ads door Google