De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Prehistorie.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Prehistorie."— Transcript van de presentatie:

1 Prehistorie

2 Jagers en verzamelaars
De eerste inwoners in het gebied dat nu Nederland is waren jagers en verzamelaars. De Rendierjagers filmpje Later bouwden de mensen vaste verblijfplaatsen en begonnen kleine boerderijen. Zo hadden ze meer eten en leefden ze vaak langer.

3 Gereedschap uit de natuur
De mensen maakten gereedschappen van steen of van dierenbotten. Ook wapens werden gemaakt met dingen uit de natuur. Van huiden werd kleding gemaakt.

4 Bandbekervolk en Trechterbekervolk
De boeren in de Steentijd hadden geen schrift, toch weten we best veel over ze. Dit komt doordat we gebruiksvoorwerpen hebben gevonden. De echte naam van de stammen kennen we niet, maar door de versieringen op de potten kregen ze toch een naam.

5 Hunebedden Het Trechterbekervolk in Drenthe maakte graven van enorme zwerfkeien. Die stenen waren door het ijs in de IJstijd meegesleept. Die graven noemen we Hunebedden. Vroeger dachten de mensen dat deze bouwwerken door reuzen (huynen) waren gebouwd. Zo is de naam waarschijnlijk ontstaan.

6 Hunebedden De stenen werden waarschijnlijk met behulp van ossen en werktuigen op de plaats gebracht. Het graf werd helemaal bedekt met zand. Alleen de ingang was te zien. filmpje

7 Bronstijd en IJzertijd
De mensen leerden hoe je metaal als brons en ijzer kon bewerken. Hiermee maakten ze wapens, werktuigen en sieraden. Brons was moeilijk te krijgen en ijzer was moeilijk om te maken. Toch werden de werktuigen en vooral ook de wapens beter door ze te maken van metaal in plaats van steen.

8 Foto’s van het Hunebedcentrum in Borger Gemaakt door Jasper Bloemsma Vensterplaat 1e dia van


Download ppt "Prehistorie."

Verwante presentaties


Ads door Google