De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

IN ‘LAB 111’ Op zoek naar de 7 Kostensoorten Van abstract naar concrete voorbeelden.

Verwante presentaties


Presentatie over: "IN ‘LAB 111’ Op zoek naar de 7 Kostensoorten Van abstract naar concrete voorbeelden."— Transcript van de presentatie:

1 IN ‘LAB 111’ Op zoek naar de 7 Kostensoorten Van abstract naar concrete voorbeelden

2 Kostensoorten Zoeken in je boek? 

3 Welkom bij Lab 111 O p het Wilhemina Gasthuis plein (A’dam-West) zit sinds oktober 2009 een bijzonder project - Smart Project Space, in het voormalige gebouw van het Pathologisch Laboratorium. www.smartprojectspace.net Onderdeel is het café-restaurant Lab 111. www.lab111.nlwww.lab111.nl ‘ De 7 kostensoorten ‘bezoeken‘ 

4 Kosten van grond/vestigingsplaats 

5 Gebouw: Je staat voor Lab 111 – Hé wat een bijzonder gebouw. Medisch Pathologisch Gentrum. Getver…. da’s toch waar ze al die dode mensen opsnijden?? Ooo, er is een nieuwe bestemming…. een kunstproject waar kunstenaars kunnen werken en werk ten toon kunnen stellen en Lab 111 zit er. Ze betalen per maand een vast huurbedrag voor gebruik van hun deel van het gehele pand. Aan wie? Aan de gemeente; hun huurbaas dus.

6 Kosten van duurzame productiemiddelen 

7 Kosten van duurzame productiemiddelen in het restaurant/de keuken: reparatiekosten/onderhoudscontract/rentekosten/afschrijvingskosten

8 Kosten grond- en hulpstoffen 

9 Kosten van grond- en hulpstoffen

10 Kostprijsverhogende belastingen 

11

12 Kosten van arbeid 

13 Kosten inzet van personeel: Salaris, premies, verzekeringen, vakantiegeld, trainingen, cursussen etc.

14 Rentekosten : kosten voor geld/vermogen lenen 

15 Kosten van rente Rentekosten: Er moet rente betaald worden als er geld geleend wordt. Dit wordt per maand via de bedrijfsbankrekening betaald.

16 Kosten van derden 

17 Kosten van diensten van derden: Elk bedrijf wat je wilt inschakelen (lees betalen) om bijvoorbeeld de ramen te wassen, de boekhouding te doen, reclame voor je te maken, tijdelijk personeel in te schakelen. Deze bedrijven zullen jouw bedrijf een factuur sturen waarop staat wat je moet betalen. Dit zijn de kosten die je betaald.

18 Nog even op een rijtje…………….

19 www.lab111.nl www.rocva.nl THANX!


Download ppt "IN ‘LAB 111’ Op zoek naar de 7 Kostensoorten Van abstract naar concrete voorbeelden."

Verwante presentaties


Ads door Google