De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Oefenvragen Kennisvragen Rekenvragen Inzichtvragen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Oefenvragen Kennisvragen Rekenvragen Inzichtvragen."— Transcript van de presentatie:

1 Oefenvragen Kennisvragen Rekenvragen Inzichtvragen

2 Kennisvragen Uit welke lagen bestaat de atmosfeer? en wat weet je over deze lagen? De ontdekking van het vacuüm Welk experiment voerde Otto van Quericke uit in 1657? Wat bewees hij met dit experiment? Wat gebeurt er met de druk als de temperatuur toeneemt? Leg dit zo goed mogelijk uit Beschrijf de proef met de punaises en de ballon. (doel, handelingen, wat lieten we ermee zien)

3 Rekenvragen 400 cm = m 210 l = dm3 12000 cm2 = m2 0,004 km = mm 1020 mbar = bar 0,750 bar = mbar

4 Rekenvragen Water is 1 kg per liter (1000 gram) per liter
Oppervlakte cirkel = π x r2 (r = straal of radius) Inhoud cilinder = oppervlakte cirkel keer hoogte cilinder Een fles met een straal van 5 cm is gevuld met water tot een hoogte van 15 cm. Hoeveel kubieke centimer water zit er in de fles? Hoeveel weegt dit water? Wat is de waterdruk die op de bodem van de fles wordt uitgeoefend. (1 bar is 1 kg per cm2)

5 Rekenvragen De formule voor mechanische druk is: Druk = gewicht/oppervlakte. 1 bar druk is 1 kilogram per vierkante centimeter. Je bouwt een toren van 50 blokjes. Het totale gewicht van de toren is 15 kilogram. Het onderste blokje is 5 centimeter breed en 7 centimeter lang. Hoe graat is het grondoppervlak van de toren in vierkante centimeter? Hoe groot is de mechanische druk die de blokjestoren op de grond uitoefend?

6 Inzichtvragen We weten van de aardkern dat deze erg heet is en dat zij vooral uit metaal bestaat. De temperatuur is zo hoog dat normaal het metaal zou smelten. Toch is dit metaal niet gesmolten. Kan je hier een verklaring voor bedenken? Het is mooi zonnig weer in nederland en er is een hogedrukgebied boven de waddenzee (ten noorden van ons, boven nederland op de kaart). Wat betekend dit voor de windrichting in nederland? Een astronaut maakt een ruimtewandeling in zijn ruimtepak. Tijdens deze ruimtewandeling scheurt zijn pak open aan een scherpe spijker. Wat gebeurt er met de astronaut?


Download ppt "Oefenvragen Kennisvragen Rekenvragen Inzichtvragen."

Verwante presentaties


Ads door Google