De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

in Burkina faso ontvangen 113 leerlingen een onderwijsbeurs, varierend van lagere school tot universiteit, tot vakopleiding 75% van dat schoolfonds gaat.

Verwante presentaties


Presentatie over: "in Burkina faso ontvangen 113 leerlingen een onderwijsbeurs, varierend van lagere school tot universiteit, tot vakopleiding 75% van dat schoolfonds gaat."— Transcript van de presentatie:

1

2 in Burkina faso ontvangen 113 leerlingen een onderwijsbeurs, varierend van lagere school tot universiteit, tot vakopleiding 75% van dat schoolfonds gaat naar meisjes uit arme milieus; meisjes die zonder deze beurs niet naar school worden gestuurd. Dat zijn volledige beurzen: inclusief een maaltijd op school, boeken en medische kosten als dat nodig is. Onze projectleider Ina Baye, scout de meisjes in de verschillende wijken van Bobo, legt contacten met schooldirecteuren en matched de kinderen met een schoolopleiding die bij ze past. Inna en haar assistent begeleiden de kinderen gedurende het schooljaar, en vergaderen met de ouderraad over het programma.

3 Dit zijn onze leerlingen die in 2000 begonnen en nu hun schooldiploma op zak hebben

4

5 Vrouwenassociaties nemen lot in eigen handen

6 Een associatie kan zijn opgericht door een sterke, economisch zelfstandige vrouw die het uit overtuiging doet voor de armere vrouwen uit haar wijk. De bindende factor is vaak de wijk waarin vrouwen wonen. Zij verenigen zich om elkaar te helpen of bij te verdienen. Zo heeft V!VE contact met vrouwen die zeep produceren, handel drijven, of karitéboter maken. Wij bieden deze vrouwen een lening, en training en begeleiding in organisatieontwikkeling, alfabetisatie en ondernemerschap. De lening wordt in 12 maanden terugbetaald. In 2009 willen we opnieuw een aantal vrouwenassociaties een lening bieden. Al onze projecten worden lokaal georganiseerd, met lokale docenten, trainers, opleidingen en begeleiding. Op die manier dragen we indirect bij aan de werkgelegenheid in Burkina Faso en Mali.

7 Een voorbeeld van zo’n associatie is Association Mamourou Kousesse, uit de wijk Dioulassoba, met als Presidente Aminata Sanou De groep bestaat uit 35 vrouwen Zij drijven handel. De vrouwen hebben hun wortels in de omliggende dorpen. Zij werken samen met broers, neven en ooms, en kopen voor hen de zaden en insecticiden in. De vrouwen hebben dan als eerst recht op de oogst die zij op de markt in Bob verkopen. Vive heeft hen 1000 euro geleend voor het kopen van de zaden, en de associatie betaald in 12 termijn terug.

8 In 2009 willen we opnieuw een aantal vrouwenassociaties een lening bieden. Al onze projecten worden lokaal georganiseerd, met lokale docenten, trainers, opleidingen en begeleiding. Op die manier dragen we indirect bij aan de werkgelegenheid in Burkina Faso en Mali

9

10

11 Mensen maken V!VE

12

13

14


Download ppt "in Burkina faso ontvangen 113 leerlingen een onderwijsbeurs, varierend van lagere school tot universiteit, tot vakopleiding 75% van dat schoolfonds gaat."

Verwante presentaties


Ads door Google