De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Informatie groepen 1 Schooljaar 2015-2016. Inhoud Even voorstellen… Groepsindeling Binnenkomen en uitgaan Dagindeling Werkwijze Doelen Klassenknuffel.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Informatie groepen 1 Schooljaar 2015-2016. Inhoud Even voorstellen… Groepsindeling Binnenkomen en uitgaan Dagindeling Werkwijze Doelen Klassenknuffel."— Transcript van de presentatie:

1 Informatie groepen 1 Schooljaar 2015-2016

2 Inhoud Even voorstellen… Groepsindeling Binnenkomen en uitgaan Dagindeling Werkwijze Doelen Klassenknuffel Verjaardagen leerlingen + leerkrachten Ouderontmoetingen Overige zaken

3 Even voorstellen… Leerkrachten groep 1 Dennis van de Wetering en Nicole Emonds Leerkrachten groep 2 Sharon van Creij, Inge Ketelaars, Janneke Verbruggen, Marlou van Dooren, Jacqueline Janssen-Maas en Chantal van den Eijnde

4 Groepsindeling Vijf kleutergroepen Homogene groepen We hebben homogene groepen omdat we zo goed aan kunnen sluiten op de onderwijsbehoeften van de leerlingen.

5 Binnenkomen en uitgaan Wij hebben enkele afspraken om drukte in de gangen te voorkomen: -Na de eerste bel om 8.25 uur gaan de leerlingen zelfstandig naar binnen. -Om 8.30 uur start de les. -Als u nog iets wilt doorgeven aan de leerkracht, mag u dit voor die tijd of liever nog na schooltijd doen. -Om 12.00 / 12.30 uur en 15.15 uur komen de leerlingen met de leerkracht naar buiten. -De leerlingen wachten bij de poort op de speelplaats en lopen samen met een leerkracht naar de uitgangen van school. -Daarom willen wij aan u vragen of u bij de poorten aan de Groeskuilenstraat of Dros. De La Courtstraat wilt wachten.

6 Dagindeling Klein werkje –Zelfstandig werken –Stoplicht / time-timer –Begeleiding Dagopening –Tijdwijzer –Absentie Kring –Rekenen, taal, sociaal-emotionele vorming, techniek, verkeer, muziek of drama Fruit eten –Donderdag en vrijdag zijn gruitdagen –Gezond eten en drinken –Hoeveelheid

7 Pauze –Surveillance Spelen / Gym –Gymschoenen –Slecht weer Werken –Planbord –Weektaak –Computergebruik

8 Werkwijze Alle lesstof wordt in thema’s of naar aanleiding van een prentenboek aangeboden. Deze thema’s liggen gedeeltelijk vast in verband met de seizoenen en feesten zoals Sint en Kerst. Tijdens een thema komen liedjes, versjes, rekenspellen, taalspellen, technieklessen, verkeerslessen en allerlei werkjes aan bod.

9 De doelen Groep 1 –Observatiekaart Groep 2 –Observatiekaart

10 Klassenknuffel Elk weekend krijgt een leerling de klassenknuffel mee naar huis. Bij de klassenknuffel zit een map. We zouden het leuk vinden als u samen met uw kind in de map kort wilt opschrijven wat ze in het weekend gedaan hebben. Er mag ook een foto en/of tekening bij. Op maandagochtend mag de desbetreffende leerling in de kring vertellen over wat ze meegemaakt hebben.

11 Verjaardag van de leerlingen en de leerkracht Elke leerling heeft natuurlijk de mogelijkheid om zijn/haar verjaardag in de klas te vieren. Spreek tijdig een datum en tijdstip af met de leerkracht. We maken er een leuk feestje van in de klas. Uw kind mag dan ook trakteren. De traktatie wordt door de ouderraad verzorgd. De verjaardagen van de juffen en meesters worden gezamenlijk gevierd.

12 Ouderontmoetingen Algemene ouderavond In augustus of september voor alle ouders / verzorgers van onze leerlingen. Oudergesprekken In oktober de welbevindingsgesprekken, in februari de rapportagegesprekken en in juni eventueel nog een rapportagegesprek. Vader – en Moederuurtje Dit is van 18.30 tot 19.30 uur. Dan mag u met uw kind naar school komen om de werkmap eens te bekijken waarna u samen met uw kind een werkje kunt kiezen.

13 Onderbouwviering Elke klas verzorgt één keer per schooljaar een onderbouwviering. De leerlingen uit de klas mogen dan thuis zelf (individueel of in een groepje) een optreden voorbereiden. Op een woensdag of vrijdag van 11.30 tot 12.30 worden in de aula deze optredens in een viering getoond. Alle andere kleutergroepen en de ouders / verzorgers / familie van de leerlingen van de klas die aan de beurt is, mogen dan komen kijken. Een afspraak na schooltijd is altijd mogelijk Ouderontmoetingen

14 Bedankt voor uw belangstelling!


Download ppt "Informatie groepen 1 Schooljaar 2015-2016. Inhoud Even voorstellen… Groepsindeling Binnenkomen en uitgaan Dagindeling Werkwijze Doelen Klassenknuffel."

Verwante presentaties


Ads door Google