De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Individuele Opdracht Michaël Heyvaert 2 Mak.  Bouwprobleem Bouwprobleem door schokken en trillingen zijn er barsten in de muren ontstaan.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Individuele Opdracht Michaël Heyvaert 2 Mak.  Bouwprobleem Bouwprobleem door schokken en trillingen zijn er barsten in de muren ontstaan."— Transcript van de presentatie:

1 Individuele Opdracht Michaël Heyvaert 2 Mak

2  Bouwprobleem Bouwprobleem door schokken en trillingen zijn er barsten in de muren ontstaan.

3

4  Locatie pand  Bellestraat 231  1790 Affligem

5  Aangezien de woning gelegen is in een drukke straat waar veel en zwaar verkeer gedurende de hele dag doorrijd. Zijn er in vele muren scheuren en barsten ontstaan, ondanks dat de woning 20 meter van de straat af staat zijn deze scheuren door de tijd heen toch ontstaan. Deze brengen geen structurele schade toe aan de woning maar zijn zeer vervelend ook bestaan hier weinig oplossingen voor.  In volgende dia’s volgt een fotoverslag van de barsten en scheuren in de woning.

6 Plafond vertoont een lange scheur

7 Diepe scheur onder vensterbank

8

9 Diepe scheur tussen dak en rolluik

10  Zoals op de foto’s te zien is zijn er in de hele woning verscheidene scheuren ontstaan in de muren. De reden hiervoor is het zware verkeer dat in de straat voorbijkomt.  Door deze trillingen ontstaat er een hoge belasting van de draagvloer die deze scheuren met zich meebrengt

11  Het probleem is dat de trillingen van permantente aard zijn dus zal de oplossing van het probleem niet louter het wegwerken van de scheuren zijn aangezien deze al snel zullen terugkomen.

12  Een eerste duurzame oplossing zou zijn Het principe is het aanbrengen van een soepele laag tussen de draagstructuur en de deklaag. Zo vermijdt men dat trillingen van de deklaag overgaan naar de draagstructuur, maar ook dat externe trillingen op de structuur van het gebouw worden overgedragen op de zwevende vloerplaat.

13  Een eerste duurzame oplossing zou zijn Het principe is het aanbrengen van een soepele laag tussen de draagstructuur en de deklaag. Zo vermijdt men dat trillingen van de deklaag overgaan naar de draagstructuur, maar ook dat externe trillingen op de structuur van het gebouw worden overgedragen op de zwevende vloerplaat.

14  Een tweede oplossing zou zijn Het beperken van de maximale doorbuiging van de draagvloer Dit realiseert men door bij de dimensionering een maximale doorbuiging van de vloer in aanmerking te nemen. Hoe? 1. Draagelementen doorlopend gaan uitvoeren 1. De vloer zo laat mogelijk belasten, uitstellen van de zware lasten

15  Derde mogelijkheid  Het aanbrengen van een bovenlicht kan eveneens de scheurgevoeligheid gaan reduceren. boven de deuropeningen of om fractioneringsvoegen te voorzien ter hoogte van de openingen. Zodoende creëert men immers kleinere wanddelen zonder openingen die minder gevoelig zijn voor scheuren. Dit heeft echter wel een invloed op het uitzicht van de wand.

16  Bovenlicht

17 SOEPELE LAAG TUSSEN DEKWANDBOVENLICHT  Geen invloed op uitzicht van de wand  Kan enkel bij nieuwbouw  Invloed op het uitzicht van de wand  Makkelijker te realiseren dan de hele vloer te vervangen

18  Gezien het gaat om een bestaande woning is het zeer moeilijk bovenstaande renovaties uit te voeren zonder een enorm kostenplaatje en grote werken in de woning. Zijn deze eerder geschikt voor een nieuwbouwwoning

19  In ons geval is het echter raadzamer van de scheuren te gaan ‘blokkeren’ door middel van een metalen spie en hierna de afwerking (pleisterwerk,…) terug te herstellen.

20  Ook is het nuttig de gemeente op de hoogte te stellen van het probleem misschien is er een mogelijkheid om het zware vrachteverkeer uit de straat te bannen.

21 WTCB Gids duurzame gebouwen http://www.wtcb.be/homepage/index.cfm?cat=publications &sub=infofiches&pag=60&lang=nl http://www.gidsduurzamegebouwen.brussels/nl/vue-d- ensemble-des-dispositifs.html?IDC=5601


Download ppt "Individuele Opdracht Michaël Heyvaert 2 Mak.  Bouwprobleem Bouwprobleem door schokken en trillingen zijn er barsten in de muren ontstaan."

Verwante presentaties


Ads door Google