De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De grizzlybeer Door: Chelsey en Bas.

Verwante presentaties


Presentatie over: "De grizzlybeer Door: Chelsey en Bas."— Transcript van de presentatie:

1 De grizzlybeer Door: Chelsey en Bas

2 Inleiding Zijn leefgebied voedsel Familie
Gevaarlijkste dier van Noord-Amerika paartijd Filmpje grizzlybeer

3 Zijn leefgebied De grizzlybeer woont in Alaska,Canada en de verenigde staten van Amerika richting het westen

4 voedsel In de herfst eet de grizzlybeer graag bessen. Het lievelings eten van de grizzlybeer is zalm. De grizzlybeer is dus een alles eter. Een grizzlybeer vind honing ook erg lekker.

5 Familie De grizzlybeer heeft ook een familie net zoals mensen. Familie van de Grizzlybeer zijn de bruinebeer, de ijsbeer en de Zwarte beer.

6 Gevaarlijkste dier van Noord-Amerika
een grizzlybeer weegt 450 kg als hij rechtop staat is hij 3 meter hoog en hij kan 50 kilometer per uur rennen. een grizzlybeer breekt in in auto’s door met zijn voorpoten op het raam te slaan. soms trekt hij mensen kompleet uit de auto’s. hij sloopt ook vaak prullenbakken. Hij is dan op zoek naar eten. Als je een grizzlybeer ziet moet je nooit wegrennen of in een boom klimmen want hij kan toch alles beter als jij.

7 Paartijd De paartijd van de Grizzlybeer valt in juni. Het mannetje trekt de aandacht van de vrouwtje door zachte gromgeluiden te maken en door op plekjes te bijten. Draagtijd duurt 180 tot 250 dagen en de jongen wordt in de hol van de moeder geboren. Het jong is 20 cm als hij net uit zijn moeder komt. Het jong heeft geen tanden en is ook blind. In april of mei verlaat het jong met zijn moeder het hol. Ze leren dan op jacht te gaan naar eten.

8 Grizzlybeer vangt zalm

9 Einde zijn er nog vragen


Download ppt "De grizzlybeer Door: Chelsey en Bas."

Verwante presentaties


Ads door Google