De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Warum Deutsch?. Alle sprechen doch Englisch? Duits = de meest gesproken moedertaal in Europa! In totaal zijn er in Europa 100 miljoen mensen die Duits.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Warum Deutsch?. Alle sprechen doch Englisch? Duits = de meest gesproken moedertaal in Europa! In totaal zijn er in Europa 100 miljoen mensen die Duits."— Transcript van de presentatie:

1 Warum Deutsch?

2 Alle sprechen doch Englisch?

3 Duits = de meest gesproken moedertaal in Europa! In totaal zijn er in Europa 100 miljoen mensen die Duits als moedertaal spreken, de meest voorkomende moedertaal in Europa is Duits! Engels is in Europa de moedertaal van ongeveer 55 miljoen mensen, voor Frans geldt hetzelfde. De kans dat je dus Duits tegenkomt op vakantie of in je werk is dus groot. Toch wel handig als je er iets van begrijpt! Niet alleen in Duitsland spreken ze Duits!

4 Waar spreekt men Duits? Duitsland, Oostenrijk en Liechtenstein Zwitserland, Luxemburg, België en Italië. Namibië (vroegere Duitse kolonie) Ook wel in delen van Sovjet-Unie, Hongarije, Roemenië, Bulgarije, Tsjechie, Slowakije, Polen (voormalige Oostblok landen). Er zijn 110 miljoen mensen die het Duits als moedertaal hebben. Daarmee is Duits de grootst gesproken moedertaal van Europa.

5 Deutschland ist der wichtigste Handelspartner der Niederlande

6 Duitse merken Adidas/Reebok BMW/Mercedes/Audi/VW/Porsche/Opel Miele/Vaillant Nivea Birkenstock Aldi

7 Bekende Duitsers

8 Jan Ulrich: bekende wielrenner en Tour-de- France winnaar Ludwig van Beethoven: componist Beckenbauer: bekende voetballer in de jaren 70 Angela Merkel: Bondskanselier Michael Schumacher: autocoureur Boris Becker: tennisser Albert Einstein: uitvinder


Download ppt "Warum Deutsch?. Alle sprechen doch Englisch? Duits = de meest gesproken moedertaal in Europa! In totaal zijn er in Europa 100 miljoen mensen die Duits."

Verwante presentaties


Ads door Google