De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

‘Terugkijken om de toekomst te zien.’ ‘Kulturhus, concept voor een lokaal netwerk’ Henk Middelveld, Biblion (2002)

Verwante presentaties


Presentatie over: "‘Terugkijken om de toekomst te zien.’ ‘Kulturhus, concept voor een lokaal netwerk’ Henk Middelveld, Biblion (2002)"— Transcript van de presentatie:

1

2 ‘Terugkijken om de toekomst te zien.’

3 ‘Kulturhus, concept voor een lokaal netwerk’ Henk Middelveld, Biblion (2002)

4

5

6

7

8 Simon Sinek The Golden Circle.

9 Stand van zaken anno 2015 Kulturhus ontwikkeling heeft een enorme boost gegeven aan het voorzieningenniveau en de leefbaarheid in kernen en wijken. 152 kulturhusen in Overijssel, ca. 550 kulturhusen in Nederland. Subsidieregelingen in Overijssel, Gelderland en Utrecht. Ondersteuning structuren in Overijssel (Stimuland) en Gelderland (Spectrum/HAN) Fantastische infrastructuur gecreëerd voor sociale cohesie en participatie.

10 Stand van zaken anno 2015 Ca. 25% teveel maatschappelijk vastgoed gecreëerd. Teveel geld besteed aan stenen, te weinig aan proces en samenwerking. Bestaande verdienmodellen zijn vervallen. Exploitaties staan onder druk, lokale concurrentie met ander vastgoed. Potentieel voor sociale outcome nog niet ten volste benut.

11 Succes door: De basis op orde: administratie, vrijwilligers, programmering, communicatie. Competenties: de juiste persoon op de juiste plek. Goed contact met de gemeenschap en je toekomstige vrijwilligers.

12 Succes door: Accommodatie bekijken vanuit het grotere geheel binnen een gemeenschap of gemeente. Herpositionering van kulturhusen en dorpshuizen. Werken vanuit kenwaarden, inhoud is leidend.

13 Succes door: Op zoek naar nieuwe business modellen, niet naar rekenmodellen. Samenwerken, ook buiten de muren van het gebouw. De toekomst is lokaal, daar liggen de kansen.

14 Hoe zien jullie de toekomst kulturhusen en dorpshuizen?


Download ppt "‘Terugkijken om de toekomst te zien.’ ‘Kulturhus, concept voor een lokaal netwerk’ Henk Middelveld, Biblion (2002)"

Verwante presentaties


Ads door Google