De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Multivitaminen voor uw geestelijke weerstand Preek n.a.v. Efeziërs 6:10-20.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Multivitaminen voor uw geestelijke weerstand Preek n.a.v. Efeziërs 6:10-20."— Transcript van de presentatie:

1 Multivitaminen voor uw geestelijke weerstand Preek n.a.v. Efeziërs 6:10-20

2 Je hebt geestelijke weerstand nodig om: geestelijk gezond te blijven; Gods bedoelingen met uw leven te realiseren; te blijven groeien in elk opzicht naar God toe; geestelijk vooruit te kunnen komen; God te verheerlijken; uw door God gegeven taak uit te kunnen voeren; voorbereid te worden op een eeuwigheid met God; op Gods weg te blijven wandelen.

3 Vitamine W: Waarheid Als er leugen is in uw leven, zal uw geestelijk wandel belemmert worden.

4 Vitamine G1: Gerechtigheid Wanneer we niet zeker zijn dat onze zonden vergeven zijn en dat we met God verzoend zijn, worden we vatbaarder voor de aanklager.

5 Vitamine G1: Gerechtigheid “ Wat moeten wij hier verder over zeggen? Als God voor ons is, wie kan dan tegen ons zijn? Zal hij, die zijn eigen Zoon niet heeft gespaard, maar hem omwille van ons allen heeft prijsgegeven, ons met hem niet alles schenken? Wie zal Gods uitverkorenen aanklagen? God zelf spreekt hen vrij. Wie zal hen veroordelen? Christus Jezus, die gestorven is, meer nog, die is opgewekt en aan de rechterhand van God zit, pleit voor ons.” (Romeinen 8:31-34)

6 Vitamine B1: Bereidvaardigheid “ Broeders en zusters, met een beroep op (met verwijzing naar) Gods barmhartigheid vraag ik u om uzelf als een levend, heilig en God welgevallig offer in zijn dienst te stellen, want dat is de ware eredienst voor u.’ ( Romeinen 12:1)

7 Vitamine B1: Bereidvaardigheid Door bordjes ‘prive’ in ons leven, verlagen we onze geestelijke weerstand en worden we vatbaar voor geestelijke infecties.

8 Vitamine G2: Geloof Wanneer we het geloof niet hanteren kunnen we gemakkelijk geintimideerd worden door situaties, mensen of gevoelens en verdwijnt God naar de achtergrond, waardoor onze geestelijke weerstand verminderd.

9 Vitamine H: Heil Alleen wanneer we gefocust blijven op de ‘10 gangen maaltijd ‘ in Gods Koninkrijk, kunnen we de verleidingen van de ‘McDonalds’ van onze tijd weerstaan.

10 Vitamine B2: Bijbel Wanneer we het lezen en overdenken van Gods Woord verwaarlozen, wordt onze geestelijke weerstand verminderd, en worden we vatbaarder wordt voor verkeerde gedachten en daden.

11 Vitamine G3: Gebed Wie zich geestelijk staande wil houden, moet veel knielen.

12 Help elkaar om dagelijks je ‘geestelijke multivitaminen’ in te nemen zodat u voldoende weerstand hebt om uw door God gegeven taak uit te voeren. “Iemand die zijn geest niet in bedwang heeft is als een stad met omvergehaalde muren.” (Spreuken 16:32)

13 U hebt geen beproevingen te doorstaan, die niet voor mensen te dragen zijn. God is trouw en zal niet toestaan dat u boven uw krachten wordt beproefd: hij geeft u mét de beproeving ook de uitweg, zodat u haar kunt doorstaan.” (1 Korinthiers 10:13) Vergeet uw multivitaminen niet in te nemen!


Download ppt "Multivitaminen voor uw geestelijke weerstand Preek n.a.v. Efeziërs 6:10-20."

Verwante presentaties


Ads door Google