De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Met een bewogen hart aan de slag!. Romeinen brief handleiding voor zendeling 1.Met passie voor de boodschap (1:16) 2.Met visie voor de wereld (15:20)

Verwante presentaties


Presentatie over: "Met een bewogen hart aan de slag!. Romeinen brief handleiding voor zendeling 1.Met passie voor de boodschap (1:16) 2.Met visie voor de wereld (15:20)"— Transcript van de presentatie:

1 Met een bewogen hart aan de slag!

2 Romeinen brief handleiding voor zendeling 1.Met passie voor de boodschap (1:16) 2.Met visie voor de wereld (15:20) 3.Met overtuiging van de betrouwbaarheid (1:1-4) 4.Met bewogenheid voor medemens (9:2)

3

4 Mattheus 9:36 “Toen Hij de mensenmassa zag, voelde hij medelijden met hen (werd Hij met ontferming over hen bewogen), omdat ze er uitgeput en hulpeloos uitzagen, als schapen zonder herder.” Met bewogenheid aan de slag; Jezus zelf is daar vol van!

5 ‘Bewogenheid’ in het Grieks ‘Splanchnizomai‘: een sterke uitdrukking van emotie. Geeft uitdrukking aan een warme en bewogen respons op een grote nood. Je bent er kapot van. Het is bewogenheid, een sterk gevoel van sympathie en medeleven en medelijden... allemaal in één woord.

6 God is vol compassie: 2 Petrus 3:9 “Hij heeft geduld met u, omdat Hij wil dat iedereen tot inkeer komt en niemand verloren gaat”

7 God is vol compassie: Ezechiel 33:11 “Zo spreekt God: de dood van een slecht mens geeft me geen vreugde, Ik wil dat hij een andere weg inslaat en in leven blijft.”

8 God is vol compassie: (De geschiedenis van Nineve en Jona) “Ik wist het wel: U bent een God die genadig is en liefdevol, geduldig en trouw en tot vergeving bereid.” (Jona 4:2)

9 (Jona 4:10-11) “Als jij verdriet hebt om die wonderboom … zou Ik dan geen verdriet hebben om Nineve, die grote stad, waar meer dan 120.000 mensen wonen … en dan ook nog al die dieren?”

10 Teksten voor vanmorgen 1.Romeinen 9:2 “Ik ben diep bedroefd en wordt voortdurend door verdriet gekweld. Omwille van mijn volksgenoten …” 2.Romeinen 10:1 “Ik wens uit de grond van mijn hart en bid tot God dat ze zullen worden gered.”

11 Paulus verwoordt (9:2 en 10:1) 1.Zijn intense droefheid 2.Die altijd aanwezig is 3.Om zijn eigen volk 4.Een hartstochtelijk verlangen 5.Leidend tot een roep tot God 6.Wetend dat ze niet gered zijn

12 Pas op: Bewogenheid alleen kan je ook misleiden!

13 Als christen ken je zowel blijdschap als verdriet Een dubbel gevoel

14 Laat het verdriet je brengen tot gebed Gebruik het positief!

15 Paulus weet: Alleen Jezus redt!

16 Lessen uit Mattheus 9:36-38 “Toen Hij (Jezus) de mensenmenigte zag, voelde Hij medelijden met hen, omdat ze er uitgeput en hulpeloos uitzagen, als schapen zonder herder. Hij zei tegen zijn leerlingen: ‘De oogst is groot, maar er zijn weinig arbeiders. Vraag dus de eigenaar van de oogst of hij arbeiders wil sturen om de oogst binnen te halen.’”

17 Wat we leren van Jezus (Uit Mattheus 9:36-38) 1.Ga de ellende niet uit de weg 2.Maak het niet mooier dan het is 3.Accepteer je verantwoordelijkheid 4.Weet dat bidden echt iets doet

18 Om samen hardop te bidden O God, vergeef ons koude hart. We verlangen ernaar een gemeente te zijn, waarin Christus zichtbaar is, en die vanuit Hardinxveld Giessendam in Nederland en aan de volken in navolging van de apostelen Uw liefde bekend maakt. Door uw genade en tot uw eer willen wij: vernieuwd worden en kracht ontvangen door uw Heilige Geest, strategisch gebruikt worden voor uw koninkrijk, vervuld zijn met Uw bewogenheid voor Nederland en alle volken in de hele wereld.


Download ppt "Met een bewogen hart aan de slag!. Romeinen brief handleiding voor zendeling 1.Met passie voor de boodschap (1:16) 2.Met visie voor de wereld (15:20)"

Verwante presentaties


Ads door Google