De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Divergent Schrijver: Veronica Roth Uitgeverij: van Goor Jaartal: februari 2014 Bladzijden: 348.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Divergent Schrijver: Veronica Roth Uitgeverij: van Goor Jaartal: februari 2014 Bladzijden: 348."— Transcript van de presentatie:

1 Divergent Schrijver: Veronica Roth Uitgeverij: van Goor Jaartal: februari 2014 Bladzijden: 348

2 Samenvatting: Er zijn 5 facties: Oprechtheid, Zelfverloochening, Onverschrokkenheid, Vriendschap en Erudutie. Op de dag van de test krijg je te weten in welke factie je het beste past, Beatrice ( Tris ) krijgt te horen dat dat ze afwijkend is. In dit milieu is het niet veilig om afwijkend te zijn, de afwijkende denken anders dan de ‘normale’ mensen en kunnen de simulaties manipuleren. En dan moet ze kiezen, blijft ze in zelfverloochening? Of stapt ze over. Ze kiest voor het laatste en stapt over naar onverschrokkenheid daar krijgt ze het meteen al niet heel makkelijk. En dan is er ook nog Four ( Tobias ) de mysterieuze jongen die ook afwijkend blijkt te zijn. Je bent pas echt onverschrokkene als je de inwijding gehaald hebt, die bestaat uit 3 delen 1 fysiek en 2 mentaal. Aan het eind van iedere fase wordt er een ranglijst gemaakt, en bij fase 1 en 3 vallen de laatste 2 weg en worden factieloos. Een factieloos leven komt een beetje overeen met geen leven, je wordt buiten de gemeenschap gesloten en je hoort nergens bij. Ook gaat het de laatste tijd niet zo goed tussen zelfverloochening en eruditie, eruditie publiceert allemaal verhalen over zelfverloochening die niet waar zijn. Dit loopt uit naar een oorlog tussen de 2 facties, maar erudutie heeft onverschrokkenheid er nog bij betrokken door een serum in te brengen bij de leden dat ze hersendood worden en reageren op de commando’s van erudutie, alleen afwijkende kunnen het serum manipuleren. De gemeenschap wordt bestuurd door zelfverloochening omdat ze van hun factie zichzelf moeten wegcijferen en zich richten op de medemensen. Maar erudutie wil nu ook de macht. Omdat Tris afwijkend is kan ze ook de simulaties in fase 2 en 3 manipuleren wat lijdt tot dat ze hoog in de ranglijst komt te staan, alleen sommige kunnen dat niet hebben en proberen een moordpoging op Tris alleen Four redt haar.

3 Start van het verhaal: Het verhaal begint allemaal in Beatrice haar oude factie: zelfverloochening. Het boek start dat haar moeder haar haren aan het knippen is en dat ze voor even in de spiegel mag kijken, iets wat maar eens in de 3 maanden mag. Zelfverloochening is tegen ijdelheid en egoïsme. De volgende dag is de persoonlijkheidstest daaruit blijkt in welke factie je het beste past. Bij Beatrice komt er geen duidelijke factie uit wat betekend dat ze afwijkend is en wat ze aan niemand mag vertellen. De volgende dag is de kiesceremonie en daar moet ze kiezen in welke factie ze verder wilt, de ‘nietafwijkende’ die hebben nog de steun van de test, maar alsj e wel afwijkend bent is dat er niet en dan moet je maar kiezen in welke factie je verder wilt. Tijdens de kiesceremonie is eerst haar broer aan de beurt te kiezen, van hem dacht ze zeker te weten dat hij zelfverloochening zou kiezen maar toch kiest hij voor erudutie. Nu weet ze helemaal niet wat ze zou moeten kiezen, en dan is het haar beurt wat zal ze kiezen. Ze twijfelt over het altijd veilige zelfverloochening of onverschrokkenheid, wat zou ze kiezen?

4 Slot van het verhaal: Er breekt oorlog uit tussen zelfverloochening en erudutie, het leger van erudutie ( de hersendode onverschrokkenen ) valt zelfverloochening aan onder leiding van Jeanine. Tris en Tobias zijn als een van de weinige nog wakker en komen in opstand, ze worden opgepakt en er word een nieuw serum op Tobias uitgetest wat afwijkende niet kunnen manipuleren en Tris die al door een kogel gewond geraakt is wordt door een van haar grootste angsten om het leven gebracht ( verdrinken ) gelukkig kan haar moeder haar net op tijd redden en ze gaan richting haar vader en broer Caleb en nog een paar andere zelfverloochenaars. Op weg naar de schuilplaats wordt haar moeder om het leven gebracht door de hersendode onverschrokkensoldaten. Tris moet zichzelf weer bij elkaar schrapen en gaat dan door naar haar vader, samen met hem Marcus en Caleb gaan ze naar het onverschrokken hoofdkwartier naar de systeemkamer, opweg daarnaartoe helpt Peter ze. Tris en haar vader gaan samen naar het glazen gebouw waar de kamer zich bevind, onderweg rent haar vader een doodlopende gang in met soldaten achter zich aan en wordt neergeschoten. Tris moet zich meteen weer herpakken en nu naar Tobias om de simulatie te beïndigen. Het lukt ze om Tobias uit zijn simulatie te krijgen en de schijf met alle informatie mee te nemen. Nu gaan ze samen met de overgebleven zelfverloochenaars en Peter, Marcus en Caleb richting het hoofdkwartier van vriendschap, maar daar zullen ze ook niet voor altijd veilig blijven.

5 Sociaal netwerk:

6 Beoordeling: Dit verhaal is een fictie het is niet de werkelijkheid. Het is vanuit de ik-vorm geschreven wat mooi bij dit boek past. De spanningsopbouw ben ik ook zeer over te spreken, je gaat helemaal mee in het boek en voelt wat Tris ( de hoofdpersonage ) ook voelt. Het slot is ook heel erg spannend en eindigt met een open einde maar geen zorgen er zijn nog 2 vervolgen op divergent. De schrijfster heeft een mooi boek geschreven.


Download ppt "Divergent Schrijver: Veronica Roth Uitgeverij: van Goor Jaartal: februari 2014 Bladzijden: 348."

Verwante presentaties


Ads door Google