De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Basisritme Meespelen met Song. Paradiddle Break YouTube

Verwante presentaties


Presentatie over: "Basisritme Meespelen met Song. Paradiddle Break YouTube"— Transcript van de presentatie:

1 Basisritme Meespelen met Song. Paradiddle Break YouTube
Drums Basisritme Meespelen met Song. Paradiddle Break YouTube

2 Basisritme onderdeel drumstel Tellen aanwijzing
Hihat (twee bekkens boven elkaar) herkenbaar aan pedaal voor linker voet. x De stok die je in je rechterhand hebt, speelt op de hihat. Deze stok houdt je boven de stok van de snare. Snaredrum (in het midden) X Stok in de linkerhand houdt je onder de stok van de hihat. Bassdrum (Pedaal op de grond  voor rechter voet)  O ^ Je hak blijft op de grond. Bij tel vier gaat je voorvoet omhoog ter voorbereiding van de eerste tel. 1 2 3 4 1) Elleboog niet tegen je zij. Op deze manier kan je sneller bij de andere trommels. 2) Doe alsof je in je armen een heel groot kussen vasthoud. 3) Ellebogen omhoog houden,  ongeveer 10 centimeter lager dan je schouders. 4) Rechtervuist boven linkervuist. 5) Sla met het topje van de stok op de hihat. Sla niet met het midden van de stok op de zijkant van de hihat.

3 3x basisritme – 1x break Wat je kunt doen is drie maal achter elkaar het basisritme spelen. In de vierde maat speel je dan een variatie / improvisatie. De break kun je maken met snelle noten op de toms maar ook door juist minder te spelen. Zelfs vier tellen wachten is een break. je kunt ook zeven maal het basisritme spelen en in de achtste maat de break maken.

4 Noten maken met scratch
Leen een Apple laptop. Daar kan je in een scratchprogramma een break maken. Maak met dat programma zelf een ritme uit en speel dat als break. scratchprogramma Vierkwartsmaat of Driekwartsmaat

5 Speel mee met een song Op dit elektronisch drumstel zie je een knop “song”. Kies een nummer en een tempo en speel mee. Let er steeds op dat je in de maat blijft.

6 Paradiddle Drummers oefenen hun techniek met paradiddles:
Een voorbeeld Maak er een gewoonte van om dit soort patronen te oefenen als je even niets te doen hebt. Begin langzaam en verhoog het tempo geleidelijk.

7 Zelf een ritme noteren Teken twee lijnen. Onder de onderste lijn = bassdrum, Tussen de lijnen = snaredrum, Boven de bovenste lijn = hihat. Noteer een ritme.

8 YouTube Zoek op Youtube naar instructie en kies iets uit voor jouw eigen niveau. Beginners: How to play drums beginner Gevorderden: Drum Tutorial


Download ppt "Basisritme Meespelen met Song. Paradiddle Break YouTube"

Verwante presentaties


Ads door Google